Doar o treime dintre școlile tulcene au pază. Anul trecut au avut loc 5 infracțiuni

Școala 5 Tulcea. FOTO Arhivă / Facebook
Școala 5 Tulcea. FOTO Arhivă / Facebook

Pentru anul școlar 2017-2018, la nivelul județului Tulcea activitățile privind creșterea siguranței în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ se va realiza în baza Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, în care sunt implicate, sub coordonarea Instituției Prefectului, următoarele instituții: Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, Ispectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea și Consiliul Județean Tulcea.

Fiecare unitate de învățământ a fost dată în responsabilitatea unui polițist, care să gestioneze activitatea de prevenire și combatere a fenomenului antisocial specific acestui domeniu.

În baza analizelor de risc, unitățile de învățământ au fost incluse în intinerariul de patrulare al polițiștilor, jandarmilor sau polițiștilor locali în funcție de zona de competență, cu puncte obligatorii de staționare în zona adiacentă acestora, în special pe timpul sosirii/plecării elevilor la/de la cursuri.

La nivelul județului Tulcea 28,36% din unitățile de învățământ sunt asigurate cu pază fizică, 25,53% cu sisteme de supraveghere video, iar 32,62% nu dispun de pază sau sisteme tehnice de alarmare. Pentru asigurarea pazei tuturor unităților de învâțământ, există receptivitate și sprijin din partea I.S.J.Tulcea și a majorității autorităților locale din jud.Tulcea.

Și în cursul anului școlar 2017-2018 vor fi continuate acțiunile pentru prevenirea absenteismului școlar împreună cu reprezentații unităților de învățământ. Scopul acestor acțiuni nu este de a sancționa elevii ci de a preveni ca aceștia să nu devină victime ale faptelor antisociale și direcționarea acestora către procesul educațional.

În anul școlar 2016-2017, au fost constatate un număr de 5 infracțiuni, cu 6 mai puține față de anul școlar 2015/2016. Cazurile nu au avut un grad de pericol social ridicat, fiind săvârșite de către elevi, toate în incinta unităților de învățământ, pe fondul conflictelor spontane, specifice vârstei, majoritatea între elevi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*