FOTO VIDEO Sezonul turistic este gata de start, la Jurilovca. Iubitorii Deltei sunt invitați să petreacă Sărbătorile de Paști învăluiți de farmecul spectacolului oferit de natură

Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca. FOTO Adrian Boioglu

Odată cu venirea primăverii, canalele și grindurile din Delta Dunării revin la viață, oferind un spectacol vibrant care nu lasă pe nimeni indiferent. Stolurile de berze, pelicanii, egretele, cornoranii și rațele sălbatice se întorc din țările calde și dau tonul simfoniei de sunete, culori și senzații menite să însuflețească întreaga natură și comunitatea. Proprietarii de pensiuni și cei ai ambarcațiunilor de agrement din Jurilovca sunt și ei gata să primescă oaspeți, mai ales că vacanța prelungită care face legătura dintre ziua de 1 Mai și Sărbătorile Pascale se apropie cu viteza brizei.

Anul acesta, turiștii sunt așteptați cu aceeași căldură și ospitalitate care au consacrat Jurilovca, dar și cu multe noutăți în materie de infrastructură și servicii. Primarul Eugen Ion amintește despre cel de-al doilea port turistic finalizat, unde au fost amenajate circa 200 de locuri de acostare:

„După 12 ani de mandat, această reușită mie îmi indică faptul că nu a fost un moft, ci o necesitate. Pentru că toate locurile de acosatre din Jurilovca dint ocupate, atât de localnici, cât și de cei care au case de vacanță”.

Astfel, cei care doresc să respire aer curat și să simtă farmecul peisajelor de poveste au la dispoziție zeci de oferte de plimbări cu barca din care pot alege, dacă optează pentru un weekend sau un întreg sejur la pensiunile din Jurilovca.

„Astăzi, când stăm de vorbă avem aproximativ 40 de ambarcațiuni care practică transportul pe apă în turism, ceea ce este foarte mult, spunem noi și foarte bine că s-au dezvoltat atât de mult cei din zona privată și pentru că au avut curajul să investească”, a subliniat Eugen Ion.

Primarul din Jurilovca a ținut să îi laude pe antreprenorii care au avut curajul, dar și viziunea de a investi în activități de turism pe acest petic de pământ, care mult timp a stat în umbră, dar care acum înflorește și animă harta turismului național.

„Turismul nu este o activitate din care să îți poți recupera investiția într-un an de zile. Trebuie să investești în timp, trebuie să faci turism sustenabil, trebuie să ai grijă de foarte multe lucruri ca să rămâi pe linia de plutire și ca să mai faci și performanță”, a mai completat primarul.

Un barometru al succesului turismului din zonă, crede Eugen Ion, este faptul că, an de an, turiștii revin în locurile pe care le-au vizitat nu doar pentru frumusețea naturii, dar mai ales atrași de calitatea serviciillor și ospitalității. Pensiunile din Jurilovca au ajuns să aibă clientela lor fidelă, iar proprietarii colaborează între ei, oferindu-și turiștii unii altora, atunci când capacitățile de acomodare sunt suprasolicitate, așa cum se întâmplă, de exemplu, în perioada sărbătorilor.

Pentru vacanța de Paști din acest an, foarte mulți români au optat deja pentru momente de tihnă în Delta Dunării, mai ales că localnicii din Jurilovca au felul lor autentic de a organiza masa festivă de după Slujba de Înviere. Pe lângă ouăle încodeiate, preparate tradiționale din carne de miel, cozonac și vin, își vor face loc pe masă și delicatesele din pește gătite după rețete îndelung păstrate și îmbunătățite în familia fiecărei bucătărese.

Pe plan turistic, Jurilovca se mai remarcă printr-un aspect și anume prin faptul că antreprenorii de aici și-au unit forțele dând naștere unei asociații care să le susțină eforturile de a face zona cât mai atractivă pe plan național, dar nu numai.

„Discutăm cu toții despre OMD, dar până acolo eu mă bucur că la Jurilovca s-a înființat această asociație în turism care, bineînțeles, va intra ulterior în OMD-ul județean la care noi o să lucrăm în următoarea perioadă. De ce, pentru că doar prin asociere vom reuși să discutăm de un turism așa cum spuneam, sustenabil și pe o perioadă cât mai lungă”, a mai declarat primarul Eugen Ion.  

De altfel, administrația publică locală a comunei Jurilovca a înțeles cât de important este ca autoritățile să fie primele care creează eșafodajul unui sistem de antreprenoriat care să aducă succes și prosperitate întregii comunități. Astfel că, de ani buni, Primăria din Jurilovca se ocupă să atragă fonduri și investiții pentru modernizarea infrastructurii și amenajarea de spații de agrement care să amplifice experiența pitorească pe care turiștii o pot avea în inima Deltei Dunării.

Mai mult decât atât, Eugen Ion este de părere că fără investițiile administrației publice locale în rețele de apă și canalizare, reabilitarea drumurilor și a infrastructurii portuare și nișa turistică ar fi răzbit mult mai greu. De aceea, afirmă Ion, Primăria va continua să îi sprijine pe antreprenori cu eliberarea documentelor de care au nevoie pentru a da startul investițiilor în turism.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*