Ansamblul Folcloric „Baladele Deltei” lansează Revista „Dobrogea”

Municipiul Tulcea, vedere de la Monument. FOTO Cătălin Schipor

Primăria Municipiului Tulcea, Consiliul Local Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” lansează miercuri, 20 februarie, Revista de cultură și artă tradiționale „Dobrogea”.

Revista „Dobrogea” este editată de Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, instituție a Consiliului Local Tulcea și a Primăriei Municipiului Tulcea; redactor – șef: Ștefan Coman; coordonatorul numărului 1/2018 (decembrie): Constantin Daniel Arhire; colaboratori număr: Petru Țincoca și Valeriu Leonov; machetare: Emil Țârcomnicu; tipar: Tipografia Monitorul Oficial R.A. Din cuprins: Dan Arhire, „140 de ani de la Unirea Dobrogei. România – Mamă purtătoare a embrionului Uniunii Europene!”, Ștefan Coman, „Copiii și cultura tradițională”, Valeriu Leonov, „Câte ceva despre urmașii dobrogeni ai mocanilor”, Petru Țincoca, „Ansamblurile de copii din județul Tulcea se prezintă”.

„Editarea unei reviste de cultură și artă tradiționale este o dorință mai veche. Ea s-a născut, iar apoi s-a rotunjit, căpătând consistență, din necesitatea resimțită de a comunica și ceea ce simțeam sau știam că ar fi important de comunicat, dar nu puteam transmite prin intermediul jocului și al cântecului tradițional. … Vom publica articole legate de preocupările ansamblului nostru de a conserva, promova și transmite generațiilor viitoare tot ce s-a mai păstrat din Tradiție și încă mai este cunoscut, aici, în Dobrogea…”, precizează în „Argument” managerul Ștefan Coman.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*