Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca: „În asemenea perioade critice, felul în care oamenii se solidarizează este cea mai clară expresie a umanității”

Eugen Ion, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Tulcea. FOTO Paul Alexe

Având în vedere situația conflictuală de pe teritoriul Ucrainei, ca măsură de suport pentru cetățenii ucraineni aflați în situații deosebite, Asociația Comunelor din România – Filiala Tulcea a decis deschiderea a două conturi pentru donații în lei și euro, destinate acordării de sprijin și asistență umanitară.

Măsura are la bază acordul încheiat între ACoR Tulcea, Consiliul Județean Tulcea și Instituția Prefectului – Județul Tulcea, instituții care au în responsabilitate coordonarea răspunsului umanitar la granița cu Ucraina.

Alături de mobilizarea exemplară a cetățenilor români și a organizațiilor care colectează  alimente și produse de strictă necesitate pentru a le oferi refugiaților care trec granița la Punctul de Frontieră Isaccea-Orlovka, strângerea de fonduri este o componentă necesară în mecanismul de coordonare a efortului umanitar adaptat la nevoile reale și de durată atât a cetățenilor ucraineni care intră pe teritoriul României, cât și a celor rămași dincolo de granițe.

Sumele strânse vor fi utilizate pentru asigurarea necesităților identificate de autoritățile române și ucrainene, în principal pentru achiziția de materiale de suport, echipamente, medicamente de primă urgenţă, hrană sau asistență medicală adaptată.

Donațiile pot fi făcute în conturile deschise la Banca Comercială Română:

  • LEI: RO78 RNCB 0256 1212 9688 0002
  • EURO: RO51 RNCBROBU 0256 1212 9688 0003

Titular: Filiala Județeană Tulcea a Asociației Comunelor din România – CUI 25888877

Contact: 0749 120271 – Eugen Ion, Președinte ACoR Tulcea, Mail: acortulcea@yahoo.com

„Fac un apel către toți cei care doresc să ne ajute în efortul nostru de mobilizare a tuturor resurselor disponibile în sprijinul vecinilor noștri ucraineni. În asemenea perioade critice, felul în care oamenii se solidarizează este cea mai clară expresie a umanității. În conturile deschise de ACoR Tulcea se pot face donații de către orice persoană fizică sau juridică din România sau din străinătate, în orice valoare”, a declarat Eugen Ion, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Tulcea. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*