Spectacol – lecție de folclor oferit de Teatrul „Jean Bart”, oferit de Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”

Teatrul Jean Bart din Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Reluate în 2017 după o pauză de șase ani, aceste spectacole aduc arta tradițională a neamului românesc în atenția micilor spectatori care, alături de doamnele educatoare sau învățătoare, dobândesc un bagaj de cunoștințe în acest domeniu. Prin participări la aceste spectacole, copiii au astfel șansa de a deveni în timp iubitori și susținători ai valorilor morale, artistice și tehnice ale comunității locale, ale patrimoniului cultural național și universal.

Cultivarea valorilor și autenticității creației populare contemporane, precum și a artei interpretative profesioniste este unul din obiectivele Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”. Copiii vor lua parte la un spectacol de folclor muzical – coregrafic incluzând suite de jocuri populare din unele zone etno – folclorice ale țării, vor afla informații despre varietatea costumelor populare, le vor fi prezentate de către membrii Orchestrei Ansamblului „Baladele Deltei” diferite instrumente muzicale tradiționale care susțin jocurile și cântecele prezentate în spectacol, vor asculta cântece populare interpretate de soliștii vocali ai Ansamblului Folcloric „Baladele Deltei”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*