Polițiștii tulceni i-au luat în vizor pe transportatorii de mărfuri

Polițiștii i-au verificat petransportatorii de mărfuri. FOTO IPJ Tulcea

La data de 30 mai, polițiștii tulceni au desfășurat acțiuni pe drumurile din județ, pentru reducerea numărului accidentelor de circulație rutiere în care sunt implicate vehicule destinate transportului de mărfuri, respectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport și normelor privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Tulcea au desfășurat acțiuni pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor de transport marfă.

Principalii factori de risc care influențează producerea accidentelor de circulație în care sunt implicate autovehicule destinate transportului de mărfuri sunt nerespectarea prevederilor legale ce reglementează efectuarea activității de transport rutier de mărfuri în România, nerespectarea normelor rutiere și nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de mărfuri.

În cadrul acțiunii, polițiștii tulceni au controlat 38 de autovehicule de transport mărfuri și au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, deficiențe tehnice, nerespectarea timpilor de odihnă și repaus a conducătorilor de autovehicule. De asemenea a fost reținut un permis de conducere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*