Jandarmii tulceni asigură paza obiectivelor în mini-vacanța de Paște și 1 Mai

Jandarmii tulceni, la datorie. FOTO IJJ Tulcea
Jandarmii tulceni, la datorie. FOTO IJJ Tulcea

Peste 70 de jandarmi din Tulcea vor executa acţiuni de asigurare a ordinii şi siguranţei publice având drept scop prevenirea şi combaterea tulburării ordinii publice, a faptelor antisociale şi protecţia participanţilor.

Jandarmii vor fi prezenţi în proximitatea lăcaşurilor de cult creştin – ortodoxe din municipiul Tulcea, oraş Babadag, oraş Măcin şi mănăstirile Saon, Cocoş şi Celic-Dere, pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum şi pe căile de acces către acestea, pe timpul afluirii şi defluirii cetăţenilor.

Pentru creşterea gradului de siguranţă, vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni punctuale sau de patrulare în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, cu precădere în zonele aglomerate şi intens circulate.

În scopul prevenirii evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Jandarmeria Tulcea recomandă cetăţenilor ca persoanele care participă la evenimente să manifeste răbdare şi să respecte indicaţiile jandarmilor;

  • să acorde o grijă deosebită copiilor care se pot rătăci cu uşurinţă în mulţime;
  • să asigure bunurile/obiectele personale (genţi, poşete etc.) precum şi a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile);
  • să evite consumul excesiv de alcool care poate conduce la stări conflictuale;
  • să manifeste atenţie pe traseele de deplasare, spirit de solidaritate şi să sesizeze prompt jandarmii prin contact direct sau prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, despre săvârşirea unei fapte penale, contravenţionale sau despre producerea unei situaţii de urgenţă.

În data de 1 mai 2019, în intervalul orar 10.00 – 19.00, jandarmii tulceni vor asigura ordinea şi siguranţa publică pe timpul desfăşurării manifestării cultural- artistice “Serbările Scrumbiei” – ediţia I, care va avea loc pe Faleza Dunării, strada Dunării şi zona estacadă din localitatea Maliuc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*