Jale pe șoselele din județul Tulcea. Polițiștii au reținut 37 de permise de conducere și au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare

Polițiștii aui ieșit pe străzi în număr mare într-o acțiune de prevenire. FOTO IPJ Tulcea

În perioada 9 – 15 aprilie, polițiștii tulceni au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Acestea sunt viteza, indisciplină pietonală și neacordarea priorității de trecere, conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoanele aflate sub influența alcoolului și indisciplina bicicliștilor.

În perioada 1 ianuarie – 31 martie, pe drumurile deschise circulației publice din județul Tulcea, s-au produs 8 accidente rutiere grave. Principalele cauze generatoare ale acestora fiind indisciplina pietonală – 3 accidente, conducerea sub influența alcoolului – 2 accidente și viteza – 1 accident rutier.

În acest context, polițiștii tulceni au acționat în 5 etape pe o perioadă de 7 zile, în vederea intensificării activităților de conștientizare a participanților la trafic și respectării regulilor de circulație.

În prima etapă – 9 aprilie, s-a acționat pentru creșterea vizibilității, prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum și sancționarea faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice. În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 47 sancțiuni contravenționale, au reținut 4 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

În perioada 10 – 11 aprilie, s-a desfășurat a doua etapă pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și combaterea indisciplinei bicicliștilor și căruțașilor. În acest sens polițiștii au aplicat 151 de sancțiuni contravenționale, au reținut 9 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

La data de 12 aprilie, s-a desfășurat etapa a treia pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor. În cadrul acțiunii, au fost aplicate 100 sancțiuni contravenționale, au fost reținute 10 permise de înmatriculare și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

În perioada 13 -14 aprilie, polițiștii au desfășurat etapa a patra pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului. În această etapă au fost aplicate 143 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute 9 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. De asemenea au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier.

În ultima etapă – 15 aprilie, polițiștii tulceni au desfășurat acțiuni pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, punctual, pe tronsoanele intens circulate. Au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, dintre care 45 au fost pentru viteză. Au fost reținute 5 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*