Misiune de salvare a autorităților din Jurilovca pentru salvarea unei ambarcațiuni cu turiști pe lacul Golovița

Vântul și valurile le-au creat probleme turiștilor, dar au fost salvați la timp. FOTO Facebook/ Eugen Ion

Trei turiști aflați într-o ambarcațiune mică s-au aventurat în a traversa lacul Golovița, deși era vânt puternic. S-au panicat și au sunat la 112, iar la fața locului a fost trimisă cea mai apropiată șalupă disponibilă, cea a Primăriei Jurilovca.

Potrivit primarului din Jurilovca, Eugen Ion, în urma unei solicitări a ISU Delta, s-a intervenit duminică după amiază cu ambarcațiunea Primăriei Jurilovca, pentru a recupera trei persoane de pe lacul Golovița, intervenția de urgență fiind condusă chiar de către edil.

„Cei trei turiști se deplasau către Gura Portiței cu o ambarcațiune de mici dimensiuni, deținută de unul dintre aceștia, ambarcațiune ce s-a dovedit a fi inadecvată pentru traversarea lacului într-o zi cu vânt – așa cum a fost cea de astăzi. Mă bucur că am avut mijloacele să intervenim în timp util și că putem încheia ziua cu vești bune – cele trei persoane au fost recuperate în siguranță și nu au avut nevoie de asistență medicală“ a precizat Eugen Ion, primarul din Jurilovca.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*