Un minor de 16 ani a condus beat o mașină furată cu care a ajuns într-un șanț de pe raza localității tulcene Nicolae Bălcescu

Poliția rutieră, la datorie. FOTO Cătălin Schipor
Poliția rutieră, la datorie. FOTO Cătălin Schipor

Are doar 16 ani, dar a reușit într-un timp foarte scurt să comită mai multe infracțiuni. Este vorba de un adolescent care după ce s-a îmbătat a furat o mașină pe care a condus-o pe drumurile publice și în final a provocat un accident rutier. 

În dimineața de 14 octombrie, un minor în vârstă de 16 ani, din comuna Saraiu, județul Constanța, a fost depistat de către polițiștii tulceni, beat, la volanul unui autoturism, după producerea unui accident rutier. Potrivit anchetatorilor, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Nicolae Bălcescu, județul Tulcea, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, autoturismul a părăsit partea carosabilă și s-a oprit în șanțul de colectare a apei pluviale. În urma producerii accidentului au rezultat doar pagube materiale.

În urma efectuării verificărilor, polițiștii tulceni au constatat faptul că pe lângă faptul că minorul nu poseda permis de conducere, se afla și sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma investigațiilor, a rezultat faptul că, minorul ar fi sustras autoturismul implicat în accident, din curtea locuinței unui bărbat, din comuna Nicolae Bălcescu.

În cauză, polițiștii tulceni au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice și furt în scop de folosință.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*