VIDEO Horia Teodorescu, președintele PSD Tulcea: „Rezultatul acestor alegeri este bun pentru noi”. PSD Tulcea contestă rezultatul pentru Primăria Tulcea

Horia Teodorescu. FOTO Adrian Boioglu

Horia Teodorescu, președintele PSD Tulcea, a spus că rezultatul alegerilor este bun pentru social-democrații tulceni. De asemenea, PSD Tulcea contestă rezultatul pentru Primăria Tulcea.

PSD Tulcea a organizat o conferință de presă la care au fost prezenți Horia Teodorescu și Dragoș Simion, candidatul PSD la Primăria Tulcea.

Horia Teodorescu a făcut o analiză a rezultatului alegerilor din 9 iunie.

„Votul a fost unul care pe noi ne-a satisfăcut, pe cei de la PSD și spun asta pentru că s-a câștigat președinția Consiliului Județean. De asemenea, am câștigat și un oraș mare, Măcin. Au fost și localități pe care le-am pierdut, dar una peste alta pot să declar că rezultatul obținut în aceste alegeri locale este unul bun pentru noi, cei de la PSD. Ca număr de comune sau UAT-uri, 26 sunt la PSD, 24 la PNL, una la AUR – Isaccea. A fost o campanie destul de condensată, uneori contondentă, și aici mă refer la celelalte partide, în mod special AUR, care a avut o altfel de campanie, una care, din punctul meu de vedere, nu este tocmai cea mai potrivită.

Dacă ne uităm puțin pe procente și spun că sunt procente provizorii, să nu le luați ca atare, nu este închis procesul electoral, la președinția Consiliului Județean, eu am luat 34.281 de voturi,  candidatul PNL-ului 26.968 de voturi, Zaharcu  Sorin – 14.988 de voturi. La Consiliul Județean PSD-ul a luat 33.900, aproape 34.000 de voturi,28.500 PNL-ul și 13.600, dau cifre rotunde intenționate ca să nu credem că sunt cele exacte”, a spus Horia Teodorescu.

Liderul PSD a prezentat și cifrele pentru Primăria Tulcea.

„La Primăria municipiului Tulcea, Ilie Ștefan, Primarul în funcție, aproximativ 10.331 de voturi. Astea sunt datele care ne avem acum. Simion Dragoș, 9.273, dacă observați, sunt doar 1.000 și câteva voturi, 50 de voturi. Deci a fost o luptă electorală foarte strânsă. La Consiliul Local PSD-ul are 9.100 de voturi, PNL-ul 6.920, iar AUR 4.409 voturi. Și aici PSD-ul are peste 2.000 și ceva de voturi în fața Partidului Național Liberal. Datele finale le vom avea în zilele următoare – Horia Teodorescu.

Președintele PSD Tulcea a anunțat ce proiecte are în vedere pentru următorii patru ani în fruntea Consiliului Județean.

„Vreau să mulțumesc tuturor tulcenilor care m-au votat, care nu m-au votat. Vreau să-i asigur că tot ce am început și tot ceea ce avem o în derulare ca și investiții se vor termina. Ceea ce am promis în această campanie, punctele din oferta mea electorală, vor fi împlinite în acești patru ani. Da, vreau să dezvoltăm în continuare județul și municipiul Tulcea, vreau să aducem investiții noi, vreau să dezvoltăm viața socială din municipul nostru și din județul Tulcea, vreau să mă îndrept cu investiții în zona socială, blocuri pentru tineri, blocuri pentru medici, multe alte lucruri care să creeze un confort tulcenilor și, de ce nu, în Tulcea, să trăim un pic mai bine”, a mai spus Horia Teodorescu.

Dragoș Simion, candidatul PSD la Primăria Tulcea, consideră că tulcenii și-au dorit o schimbare la nivelul municipiului.

”Vreau să mulțumesc din toată inima tulcenilor care m-au susținut, celor peste 9 mii de tulceni care mi-au acordat încrederea. Acest lucru spune foarte multe pentru mine. Faptul că tulcenii au avut încredere în număr foarte mare în mine, înseamnă că și-au dorit o schimbare reală în municipiul Tulcea. Numărătoarea voturilor și procesele verbale de închidere nu sunt finalizate și urmează să vedem finalul. Vreau să îi asigur pe tulceni că voi fi în continuare implicat cu toată forța mea pentru municipiul Tulcea și că pentru mine municipiul Tulcea este sufletul meu și niciodată nu voi renunța la lupta pentru concetățenii mei” – Dragoș Simion.

Candidatul PSD la Primăria Tulcea acuză nereguli în procesul electoral la nivelul municipiului.

„Ceea ce este în schimb uimitor este faptul că am constatat în cadrul acestui proces electoral foarte multe neconcordanțe, foarte multe probleme care, de altfel, nu sunt rezolvate nici acum. Am constatat neconcordanțe foarte mari între numărul de alegători înscriși în registrele electronice, în acele tablete, dar și comparativ cu procesele verbale fizice.

Am constatat faptul că procesele verbale fizice au fost încheiate și solicitați ulterior membrii secțiilor de votare să revină asupra lor și să le modifice ulterior închiderii procesului de votare.

Faptul că acest proces electoral este monitorizat împreună cu acele tablete era un lucru care trebuia să asigure certitudinea și realitatea alegerilor, pentru că întreg procesul de numărare a voturilor trebuie filmat în integralitate cu acele tablete.

Ori au fost secții, foarte multe secții, mai bine de jumătate din ele, sau aproape jumătate din secții, doar din ce am constatat noi și am depus demersurile necesare în acest sens, în care procesele verbale au plecat către Biroul Electoral al Circumscripției Municipale, ulterior nesemnate în totalitate, deci au fost semnate doar de anumiți membri, anumiți membri nu au semnat, au fost tablete care au mers cu sistemul deschis, nefiind închis de către administratorul programului, în care se putea opera” – Dragoș Simion.

El a anunțat că a cerut renumărarea voturilor pentru Primăria Tulcea.

„Tocmai de aceea, în cursul zilei de ieri, împreună cu conducerea Organizației Județene a Partidului Social Democrat, am făcut demersurile necesare și am solicitat către Biroul Electoral al Circunscripției Municipale, dar și către Biroul Electoral Central, am solicitat renumărarea voturilor sau poate chiar, în situație extremă, reluarea procesului electoral, pentru că nu este posibil să avem parte de asemenea bâlbe care nu sunt deloc de neglijat. Le spunem bâlbe într-un proces electoral care trebuia să fie extrem de transparent și extrem de ferm.  Așteptăm cu interes decizia celor implicați” – Dragoș Simion.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*