Polițiștii tulceni oferă sfaturi pentru o vacanță de iarnă în siguranță

Mașină de poliție

Au venit sărbătorile de iarnă, iar foarte mulți dintre noi se pregătesc pentru a pleca într-un concediu binemeritat, în scopul de a se deconecta și a reveni în noul an cu forțe proaspete la muncă.

Pentru a nu vă strica bucuria unei vacanțe mult așteptate și pentru a nu strica farmecul sărbătorilor și a sfârșitului de an este bine ca înainte de a pleca de acasă, precum și când vă aflați în concediu, să vă luați toate măsurile de precauție pentru a nu deveni victima unor infractori.

Pentru siguranța dumneavoastră, Poliția vă recomandă:

  • păstrați banii și valorile pe care le dețineți în locuri sigure. Luați cu dumneavoastră numai sumele strict necesare unor plăți curente;
  • bagajele trebuie supravegheate în permanență, mai ales în locurile aglomerate sau în mijloacele de transport în comun;
  • evitați taxiurile fără însemnele firmei sau care nu au aparat pentru indicarea sumei datorate pentru călătorie;
  • dacă doriți să efectuați un schimb valutar, garanția corectitudinii și a lipsei de riscuri, este asigurată numai de casele de schimb autorizate. Nu apelați la diverse persoane de pe stradă;
  • fiți prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute. Printre amabili și binevoitori puteți întâlni și escroci;
  • refuzați să participați la jocurile de noroc de pe stradă. Veți fi întotdeauna păcăliți și vă veți pierde banii.

Dacă sunteți victima unei infracțiuni apelați numai la poliție. Rețineți cât mai multe date despre locurile și persoanele pe care le-ați cunoscut și veți face astfel mai ușoara descoperirea infractorilor și recuperarea bunurilor dumneavoastră.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*