Opt obiective turistice și culturale din județul Tulcea, integrate în programul „România atractivă”

Mâncare în Delta Dunării. FOTO CJ Tulcea

Opt obiective turistice și culturale din județul Tulcea au fost integrate în planul de promovare națională și internațională întocmit în cadrul Programului „România atractivă”, pentru aportul deosebit adus patrimoniului cultural. Este vorba de:

„Bucătăria Hercinică”

„Bucătăria Deltaică”

Gospodăriile tradiționale din Jurilovca, Caraorman, Chilia Veche, Periprava, Cerna și Peceneaga.

Acestea fac parte din trei rute, și-anume „Traseul gastronomiei tradiționale românești”, „Refacerea peisajului cultural din Delta Dunării”(patru obiective) și „Ruta satelor cu arhitectură tradițională (cu câte două elemente reprezentative).

Astfel, importanța istorică și culturală deosebit de semnificativă a celor opt repere, precum și aportul rețetelor locale tradiționale la conturarea profilului complex al bucătăriei românești au determinat propunerea de către autoritățile locale – Consiliul Județean Tulcea și UAT-urile din județul nostru – și asociațiile de profil a obiectivelor respective, spre a fi incluse în rutelele turistice culturale la nivel național, punând astfel județul nostru la loc de cinste pe harta României din punct de vedere al atracțiilor pentru turiștii din țară și de peste hotare.

Programul „România atractivă” include 12 rute turistice tematice care străbat întreg cuprinsul țării, incluzând 275 de obiective de vizitat care sunt prezentate în platforma multimedia dedicată și care, până în anul 2026, vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*