FOTO VIDEO Ziua Copilului la Tulcea: Piața Civică s-a transformat în tărâmul magic al bucuriei și al distracției, în care fiecare micuț a putut visa cu ochii deschiși

Ziua Copilului la Tulcea. FOTO Cristina Sîmbeteanu

Piața Civică din Municipiul Tulcea a fost sâmbătă, 1 iunie, cartierul general al copiilor. Consiliul Județean Tulcea și Primăria s-au implicat pentru a le oferi celor câteva sute de copii, mai mici sau ajunși deja la vârsta adolescenței, o oază de distracție, de bucurie, un loc unde să își pună în valoare energia și care să le stimuleze creativitatea și imaginația.

Începând cu ora 10:00, pe scena din Piața Tricolorului, s-au derulat spectacole antrenante de cântece, dansuri și chiar teatru, iar evenimentul a culminat cu recitalul Ancăi Țurcașiu. Artista a urcat pe scenă cu aceeași energie splendidă cu care, pe vremuri, fermeca generații întregi de copii strânși în fața televizorului pentru a urmări emisiunea „Ba da, ba nu”. Anca Țurcașiu și-a început recitalul de la Tulcea cu una dintre cele mai iubite piese din repertoriul muzicii ușoare românești: O lume minunată, semnată de regretatul Mihai Constantinescu.

Voia bună a devenit rapid molipsitoare când solista a invitat pe scenă, alături de ea, zeci de copii care au cântat și au dansat în același ritm cu ea și cu publicul.

„De atâția ani lucrez cu copiii, sunt în preajma lor. Mă bucur foarte mult că sunt aici, pentru că Tulcea este un oraș unde întotdeauna am avut un public excepțional. În ultimii ani am venit numai să joc teatru, acum să cânt pentru ei, să cântăm împreună de fapt. Am ales niște cântece foarte cunoscute pe care le să cântăm și să le dansăm împreună. (…) Chiar astăzi mi-am adus aminte cum stătea, cu cheia de gât, plecam de acasă, jucam șotronul, ulii și porumbei, râdeam, eram așa o atmosferă.

Noi ne numeam «decrețeii», cei născuți între 1968 și 1970, și erau foarte mulți copii. Aveam la bloc 30 – 40 de copii de aceeași vârstă și serile erau de poveste, pentru că ne întâlneam și jucam o grămadă de jocuri. O copilărie foarte frumoasă am avut și mă întorc cu drag în sentimentul acela. Dar și astăzi merg în pasul ștrengarului pe stradă”, a mărturisit, cu un zâmbet pe buze, artista Anca Țurcașiu.

Pe scena din Piața Tricolorului din Tulcea, înconjurată de princhindei, Anca Țurcașiu a dezvăluit că, anul acesta, Ziua Copilului îi va aduce o imensă bucurie, întrucât, chiar pe 2 iunie ar urma să devină bunică. Despre generația actuală de copii, artista are numai gânduri bune și este de părere că adolescenții și copiii de astăzi trebuie încurajați să își îmbrățișeze autenticitatea, iar adulții ar fi mult mai fericiți dacă s-ar adapta la realitatea prezentului copiilor lor.

Piața Civică din Tulcea a fost animată și de sute de baloane pe care reprezentanții Consiliului Județean le-au împărțit, cu mult drag, fiecărui copil în parte, profitând de ocazie să le ureze lor și părinților, deopotrivă, să aibă parte de tot ce este mai bun și să se bucure cu toată inima de cea mai frumoasă perioadă a vieții.

Printre cei care au împărțit baloane copiilor a fost și administratorul public al Județului Tulcea, Dumitru Mergeani, care, pentru această ocazie specială a îmbrăcat un tricou cu Mickey Mouse. În fiecare dintre noi, crede Mergeani, va exista mereu un suflet de copil, iar frumusețea sa trebuie celebrată, măcar din când în când.

„Este o tradiție deja. De foarte mulți ani organizăm, aici, în Piața Civică Ziua Copilului. În ultimii ani este o acțiune comună împreună cu Primăria Municipiului Tulcea și vedeți și dumneavoastră ce se întâmplă, câți copii vin în fiecare an și se bucură. Avem noroc astăzi, este o zi frumoasă și plină cu soare și asta se vede și în prezența din Piața Civică.

Am văzut foarte multe ateliere pentru copii, unde sunt pictați pe față. Au venit cei din Jandarmerie și din ISU cu mașinile lor și s-au urcat copiii în mașinile de pompieri. Pentru unii, probabil, este un vis, pentru că și eu, când eram mic, visam să fiu pompier”, a spus administratorul public al Județului Tulcea, Dumitru Mergeani.

Sutele de copii care au venit să sărbătorească Ziua de 1 Iunie în Piața Civică a orașului s-au bucurat de nenumărate activități deosebite, de la pictură pe față cu steluțe, zâne și ursuleți, până la ateliere de prim-ajutor și un perete de escaladă.

Spectacol au făcut, fără îndoială, autospecialele Poliției, Jandarmeriei și Inspectoratului județean pentru Situații de Urgență. Copiii au fost extraordinar de încântați să urce la volanul mașinilor de intervenție și să se simtă, pentru câteva minute, eroi, la fel ca oamenii în uniforme sobre pe care îi admiră atât de mult.

De multă drăgălășenie din partea copiilor au avut parte și câinii de intervenție ai jandarmilor și cei ai polițiștilor. Însă când a venit momentul să intre în rol și să facă demonstrația abilităților speciale dobândite prin dresaj, câinii au impresionat publicul de la mic la mare.

De magia, entuziasmul și explozia de culoare, de pe 1 iunie, de la Tulcea s-a bucurat alături de toți cei prezenți și vicepreședintele Consiliului Județean, Mihai Huleni. La rândul său, oficialul le-a transmis celor mici și celor mari să încerce să păstreze un strop din inocența care reușește să vadă unda de speranță și bunătate în orice.

„Sunt multe lucruri care mi-au plăcut astăzi, dar bucuria mea cea mai mare a fost să îi văd pe copii zâmbind (…), pentru că, până la urmă, fericirea este făcută din lucruri mici, iar copiii știu cel mai bine să se bucure de lucrul acesta. Cineva spunea odată că cei mici găsesc magia pentru că o caută. Deci cred că putem și trebuie să învățăm de la copii”, a transmis și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.

Viceprimarul municipiului Tulcea, George Șinghi, prezent și el la evenimentul de sâmbătă a recunoscut că, dacă ar mai putea fi pentru o zi copil, ar fi extrem de atras de amploarea unei astfel de sărbători.

„Atmosfera în primul rând, dar și jocurile pe care le-am adus aici pentru copii, dar și din alte părți ale orașului, pentru că Primăria a organizat toată săptămâna activități dedicate Zilei Copilului. (…) Activități la care au participat toate cluburile sportive din Tulcea, am ținut competiții, chiar am ținut competiții naționale, cum a fost cea de mountain bike, sunt concursuri de înot la bazin, am inaugurat ieri și continuă și azi activitățile la Gravity Park, primul pentru adolescenți, pentru sporturi mai extreme. (…) Atmosfera asta cred că ne place cel mai mult și ne face să fim mai voioși”, a declarat George Șinghi, pentru TLnews.

Celălalt viceprimar al municipiului Tulcea, Dragoș Simion, consideră că Ziua Copilului ar trebui să fie cea mai importantă din an, pentru că reprezintă de fapt ziua viitorului.

„Cred că absolut totul este frumos, copiii noștri merită absolut tot, să le oferim tot ce le poate aduce bucurie, tot ce le poate aduce zâmbet, să fim alături de ei 100%. Țin să vă spun că am o mare slăbiciune la copii și din momentul în care m-am implicat în administrația publică am avut un mare obiectiv: copiii și viitorul lor”, a mărturisit Dragoș Simion.

Căldura toropitoare nu i-a intimidat câtuși de puțin pe copiii veniți să celebreze ziua lor, a tuturor sufletelor curate, ci au alergat de la un atelier la altul, lăsând să se înalțe în eter zgomotul cristalin al celei mai autentice forme de bucurie. Festivitatea dedicată copiilor s-a încheiat într-o notă spectaculaosă cu o imensă baie de spumă pe scenă și cu o splendidă explozie de culoare generată de artificiile de zi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*