FOTO VIDEO Sosirea navei de croazieră Nestroy marchează începutul sezonului turistic în Portul Tulcea

Nava de croazieră Nestroy. FOTO Wikimedia

 Prima navă care deschide sezonul de croaziere din acest an a ajuns, astăzi, în Portul Tulcea.

Nava de croazieră Nestroy, sub pavilion elvețian, aduce cu ea 177 de turiști din diverse colțuri ale lumii, inclusiv din Austria, Elveția, Germania, Slovacia și Statele Unite ale Americii.

Președintele Consiliului Județean Tulcea și candidat al PSD la președinția Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu,  vorbește importanța sosirii acestei nave în Delta Dunării.

„Mă bucur că astăzi prima navă de croazieră a acostat la noi în Tulcea. Este un semn bun pentru turismul tulcean, pentru faptul că lumea prinde curaj, suntem în proximitatea unei zone de conflict, dar asta nu afectează în niciun fel turismul. O oarecare teamă a fost pentru operatorii de turism, pentru cei care vin la noi în Tulcea, dar oamenii au înțeles foarte clar că nu există niciun fel de problemă în Tulcea, în Delta Dunării. Astăzi, prima navă cu peste 170 de turiști a acosta și a plecat către Sulina, către Sfântu Gheorghe, dovadă că se poate și o mai bună informare nu strică pentru dezvoltarea turismului. Avem nevoie ca lumea să înțeleagă că este liniște, Delta este o frumusețe care merită văzută” – a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea și candidat PSD la președinția Consiliului Județean Tulcea. 

Cătălin Buciu, reprezentantul Karpaten Turism, estimează că peste 200 de nave de croazieră ar putea ajunge în acest an în județul Tulcea.

„Astăzi, în Delta Dunării vom aduce prima navă de croazieră. Ultima a fost în luna august a anului trecut în Portul Tulcea. Sperăm să aducem cât mai multe nave de croazieră în acest an. Ultima vine în câteva zile. Turiștii străini sunt dornici să vadă Delta Dunării. La bordul acestei nave sunt 177 de turiști, majoritatea austrieci, dar sunt și elvețieni și americani.

Nava se va îndrepta apoi în Portul Sulina, iar mâine vom face excursie de patru ore în Delta Dunării, urmând să mergem la Sfântu Gheorghe unde vom face o altă excursie în Delta Dunării.

Anul acesta sperăm să avem în jur de 200 de nave care vor veni în Portul Tulcea” – Cătălin Buciu.

Nava Nestroy face astăzi primul pas dintr-o serie de șase sosiri programate în Tulcea pe parcursul întregului sezon turistic. Aceasta marchează debutul sezonului turistic pentru navele de croazieră și deschide ușa către vizitarea diverselor forme de turism în județul Tulcea. Experiențele oferite de aceste nave nu se limitează doar la Delta Dunării, ci includ și vizitarea atracțiilor din întreg județul.

De exemplu, pasagerii navei Nestroy au avut ocazia de a explora Triunghiul Mănăstirilor, înainte de a se îmbarca din nou pe navă în portul Tulcea. Ulterior, nava va acosta în Sulina, oferindu-le turiștilor ocazia să viziteze vărsarea Dunării în Marea Neagră. În plus, unele nave de croazieră acostează inclusiv în pitoresca localitate Sfântu Gheorghe.

Sosirile navelor de croazieră în județul Tulcea aduc un număr estimat de aproximativ 50.000 de turiști, care se alătură celor aproximativ 160.000 care vin în județ prin mijloace proprii și rămân în structurile de cazare. Această contribuție semnificativă la turismul local evidențiază importanța pe care o au aceste nave pentru economia și dezvoltarea comunităţii, în condițiile în care sezonul acesta ar putea sosi în Tulcea 284 de nave de croazieră.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*