TLnews TV: Ziua Națională, marcată la Tulcea. Vicepreședintele CJ Tulcea, Mihai Huleni: “Unirea românilor s-a desăvârșit în urma unui proces anevoios”

Ziua Națională a fost marcată la Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Sute de tulceni s-au adunat, pe 1 decembrie, în Piața Civică din municipiu. Oamenii s-au bucurat de vremea bună și au asistat la eveniemntele pregătite special pentru ei. Localnicii au putut să se bucure de o paradă militară, un moment de aducere aminte a eroilor neamului, dar și de un frumos spectacol folcloric. Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, participat la ceremonialul militar și religios organizat cu ocazia Zilei Naționale a României.

El a declarat cu acest prilej că Unirea a fost desăvârșită în urma unui proces anevoios.

“Unirea românilor s-a desăvârșit în urma unui proces anevoios,  dar dorit cu ardoare de înaintașii noștri. Acesta a început cu dubla recunoaștere a lui Alexandru Ioan Cuza și lupta diplomatică dusă de acesta cu Marile Puteri pentru recunoașterea unirii Moldovei cu Țara Românească, a continuat apoi cu dobândirea independenței de stat a României și reunirea Dobrogei cu Țara, pentru a se încheia la momentul 1 Decembrie 1918, când unitatea românească a devenit o realitate de necontestat. (…) Evenimentul pe care astăzi cu mândrie îl sărbătorim este cel mai măreț act al întregii noastre istorii, iar pentru acest lucru le suntem veșnic recunoscători!”, a afirmat Mihai Huleni.

Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori în cinstea eroilor martiri care s-au jertfit pentru reîntregirea României, respectiv defilarea Gărzii de onoare.

Începând cu ora 11.30, pe scena din Piața Civică a avut loc spectacolul „1 Decembrie 1918-2021 – Din suflet de român“, organizat de Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea, respectiv Ansamblul Folcloric „Baladele Deltei“.

Au evoluat, pe scena tulceană, cunoscutul naist Nicolae Voiculeț, alături de „Orchestra România“, dar și artiști precum Ileana Lăceanu, Andreea Chisăliță și Alexandru Pugna. Își dau concursul Ansamblul Folcloric „Baladele Deltei“, Ansamblul Folcloric „Dorulețul“ și Ansamblul Folcloric „Băbăianca“ din Babadag.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*