Speranțe pentru curse aeriene directe de la Tulcea către Spania, Italia, Germania, Franța și Marea Britanie. Consiliul Județean Tulcea a deschis licitațiile internaționale pentru Aeroportul Delta Dunării

Aeroportul "Delta Dunării" din Tulcea
Aeroportul "Delta Dunării" din Tulcea

Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport și Regia Autonomă Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, în calitate de Beneficiar al finanțării nerambursabile alocate în cadrul POIM 2014-2020, au încheiat, în data de 20 decembrie 2018, Contractul de Finanțare pentru proiectul „Creșterea siguranței și securității pasagerilor pe Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, componenta: Asigurarea securității pasagerilor pe Aeroportul „Delta Dunarii” Tulcea”.

Obiectivul contractului de finanțare este reprezentat de realizarea unor investiții necesare pentru protejarea contra accesului ilicit în zona aeroportuară și asigurarea securității pasagerilor și bagajelor, în acord cu reglementările europene şi naţionale în domeniul transportului aerian.

“Iată că reușim să intrăm în etapa a doua de finalizare a modernizării Aeroportului Internațional Delta Dunării Tulcea cu bani europeni nerambursabili. Avem șansa de a rezolva acest proiect absolut necesar dezvoltării județului Tulcea cu fonduri nerambursabile, prin strategia ITI Delta Dunării care, în pofida tuturor micilor răutăți exprimate în spațiul public, se dovedește a fi cu adevărat un instrument benefic. Am convingerea că în vara anului 2019, Aeroportul Delta Dunării va fi în integralitate funcțional iar licitația internațională pentru curse regulate se va finaliza. 

Reamintesc faptul că avem deschise licitații pentru șase destinații internaționale: o rută pentru Italia, două pentru Spania și câte una pentru Germania, Franța și Marea Britanie. S-au purtat deja discuții cu Air Turkish care și-a arătat interesul de a lucra cu noi, urmează discuții cu TAROM și cu alți mari operatori. Fie ca anul 2019 să fie cu adevărat anul realizărilor proiectelor importante pentru toți tulcenii, să încununeze toate eforturile noastre de a le aduce în diferite etape de execuție”, a declarat recent Horia Teodorescu, președintele Consiliului județean Tulcea.
Valoarea totală a proiectului este de 70.457.814,42 lei (inclusiv TVA)”

Finanțarea cuprinsă în contractul de finanțare este alcătuită astfel: 44.561.700,75 lei (75%) reprezintă contribuție FEDR, 13.665.588,21 lei reprezentând valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul de stat (23%), 1.188.312,04 lei reprezentând valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului (2%).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Consiliul Județean Tulcea investește bani într-un aeroport “fantomă”. Locația unde nu a mai călcat niciun pasager în ultimul an a cumpărat lucrări și echipamente de peste 46 milioane lei – BizPLUS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*