Primăria Tulcea oferă 27,5 milioane lei unei firme pentru servicii de dezinfecție, dezinsecție și tratamente fitosanitare. Delegarea se face pentru următorii 10 ani

Sediul Primăriei Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Primăria Tulcea se pregătește să delege o serie de servicii pe următorii 10 ani. Contractul cu o valoare foarte mare – peste 27,5 milioane lei. Banii vor fi folosiți pentru salubrizarea spațiilor deschise din domeniul public și privat, spațiile deschise ale persoanelor fizice și juridice, spațiile comune ale persoanelor fizice și juridice.

În raportul hotărârii de consiliu care stă la baza acestui contract de delegare este menționat faptul că în municipiul Tulcea se face, în momentul de față deratizare de 4 ori pe an, iar dezinsecțiile au loc între aprilie și octombrie. Primăria susține c e nevoie ca serviciul să fie delegat pentru ca să fie mai eficient.

Modul de alegere a firmei câștigătoare nu este neapărat prețul cel mai scăzut, se arată în Fișa de Date a achiziției. Primăria Tulcea a dat o pondere de doar 60% prețului cel mai scăzut. Firma trebuie să aibă și 20 de agenți care să se ocupe de aceste dezinsecții și deratizări, iar experiența agenților cântărește cu 20% în decizia de acordare a contractului.

Totodată, administrația locală vrea dovezi că firma în cauză se poate mobiliza rapid în urma unei solicitări, dar și că are un biolog și un inginer agronom în echipă.

Chiar dacă suma precizată pentru contract este, generic destul de mare, tarifele pot fi indexate anual, așa că administrația locală poate ajunge să cheltuiască, în următorii 10 ani mai mult pentru aceste activități.

Contractul are niște cerințe foarte specifice, care limitează din start orice posibil ofertant. Firmele care aplică pentru acest contract trebuie să facă dovada deținerii unor echipamente și mijloace de transport. Printre acestea se numără:

  • 10 autoutilitare cu minim standard de poluare Euro 6
  • 10 autovehicule, tot Euro 6
  • 5 utilaje de mare putere generatoare de ceață caldă
  • 20 generatoare de ceață rece dotate cu sistem ULV.

Garanția de participare la licitație este de 270.000 lei + TVA, iar cea de bună execuție este de 5% din valoarea contractului.

Ofertanții trebuie să prezinte propunerile până pe 21 aprilie 2021.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*