Importantă competiție de ciclism, găzduită la sfârșitul acestei săptămâni de comuna Niculițel

Importantă competiție de ciclism, găzduită la sfârșitul acestei săptămâni de comuna Niculițel. FOTO: Asociația Explorer

Peste 130 de persoane, între care 40 copii, vor participa sâmbătă, 8 octombrie, la concursul de ciclism MTB Explorer, organizat în apropiere de satul tulcean Niculițel.

Ajunsă la a doua ediție, Explorer MTB Challenge Niculițel – „Pedalăm pe urmele lui Moskon”, se va desfășura pe trei trasee, între care unul va măsura peste 60 de kilometri, ce au fost organizate atât printre culturile de viță de vie din zonă, cât și pe cărările din Munții Măcinului.

„Am organizat trasee atât pentru cei mai puțin experimentați, care vor să pedaleze mai ușor și să se bucure de culorile toamnei, dar și un traseu mai lung și mai complicat, pentru cei care merg mai mult cu viteză. Datorită numărului mic de înscrieri la tura lungă, nu vom folosi traseul inițial, adică cel postat pe site, ci vom suplimenta traseul scurt cu o buclă de 23 de kilometri, cu 510 metri diferență de nivel, astfel încât traseul rezultat va avea 64 de kilometri și 1.310 metri diferență de nivel. Trei trasee, marcate, curățate, greblate, realizate cu ajutorul a aproximativ 50 de voluntari”, au precizat organizatorii.

Valoarea totală a premiilor oferite în cadrul concursului de la Niculițel va fi de peste 10.000 de lei, premii în bani.

„Startul se va da sâmbătă dimineață, din fața Primăriei Niculițel. Noi nu ne-am implicat în organizarea acestei competiții, dar vom veghea la siguranța participanților și ca totul să se desfășoare fără probleme deosebite, iar concurenții să se poată bucura efectiv de întrecere și de frumusețea peisajelor de toamnă. Am înțeles că vor fi participanți din toată țara, chiar și de la Iași vor veni să concureze pe dealurile noastre. Cei mai mulți vor veni însă din Galați, Constanța, Tulcea și București. Chiar și de la noi, din comună, sunt câteva persoane care s-au înscris la startul acestei competiții, cărora le urez mult succes”, a spus primarul comunei Niculițel, Florin Sechila.

Explorer MTB Challenge este o competiție de ciclism pentru iubitorii de natură și sport în aer liber, la care pot participa atât cicliști de performanță cât și amatori. Competițiile sunt organizate de Asociația Explorer și ASCS Pro Explorer Outdoor.

Vârsta minimă de participare pentru traseul maraton este de 18 ani, împliniți la data concursului. Pentru traseul hobby (peste 30 km), vârsta minimă de participare este de 15 ani. Persoanele care au mai puțin de 18 ani pot participa doar însoțite de către un părinte, care semnează în prealabil o declarație prin care își dă acordul pentru participarea minorului la concurs. În lipsa părintelui este acceptat la start doar minorul care are o împuternicire notarială pentru un adult.

La competiție sunt admise doar biciclete tip „mountain bike”, cu roti de 26”, 27.5” (650B) sau 29”. Casca de protecție este obligatorie. Numărul de concurs (furnizat de organizatori) trebuie purtat pe ghidon și pe spate (dacă este cazul) pe toata durata competiției. Cip-ul de cronometraj (furnizat de organizatori) trebuie montat pe bicicleta în cazul în care nu este lipit pe numărul de concurs. Lipsa acestor articole duce la descalificare.

Program EMTBC Niculițel 2022, sâmbătă, 8 octombrie:

  • 08.00 – 10.30 Preluare numere pentru toate categoriile. Locul preluării numerelor este la Race Office, în zona de Start/Finish:
  • 10.45 – Alinierea la Start pentru tura lungă/eBike și tura scurtă;
  • 11.00 – Start Tura Lungă; eBike;
  • 11.10 – Start Tura Scurtă;
  • 11.10 Alinierea la start pentru concursul de copii. Startul categoriilor de copii se va da în ordinea aceasta: D2, D1, C, B, A;
  • 15.00 – Festivitatea de premiere, daca au ajuns toți concurenții de pe podium. Dacă nu, se amână atât cât este necesar.

„La sfârșitul zilei, în zona de Start/Finish, concurenții se vor putea bucura și de o cină festivă, cu mâncare gătită și vor putea să-și împărtășească experiențele prin care au trecut de-a lungul întregii zile”, au mai transmis organizatorii Explorer MTB Challenge Niculițel – „Pedalăm pe urmele lui Moskon”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*