Primăria Casimcea anunță că menține taxa de habitat la valoarea de 1 leu/persoană/an gospodărie pentru cei care achită impozitele până la data de 30 septembrie 2024

Primăria Casimcea. FOTO TLnews
Primăria Casimcea. FOTO TLnews

Primăria Casimcea anunță că menține taxa de habitat în acest an la valoarea de 1 leu/persoană/an gospodărie pentru cei care achită impozitele până la data de 30 septembrie 2024.

Primarul comunei Casimcea, Gheorghe Țilincă, a declarat că impozitele nu au fost majorate față de 2023, fiind doar indexate cu rata inflației.

“Anul acesta am reușit ca în data de 04 ianuarie să avem taxele configurate și actualizate, astfel să putem încasa impozitele de la contribuabili. Pe această cale mulțumim echipei Integrisoft Solutions care ne asigură aplicația Avansis și suportul tehnic necesar pe întreg parcursul anului.

Față de nivelul anului 2023, impozitele nu au fost majorate, singura modificare fiind indexarea cu rata inflație aferentă anul 2022, de 13.8”, a declarat primarul Gheorghe Țilincă.

El a amintit că va fi menținută și pentru anul 2024 Taxa de habitat (pentru gunoiul menajer) la valoarea de 1 leu/persoana/an pentru gospodăriile în care se menține curățenia, atât în interiorul curții, cât și în imediata împrejurare a acesteia și achită impozitele și taxele ce li se cuvin pe întregul an, până la cel tarziu 30 septembrie.

De la data de 30 septembrie taxa de habitat devine 74 de lei/persoană/an.

De asemenea, atât persoanele fizice, cât și cele juridice, care optează să achite impozitele până la 31 martie, vor beneficia de o reducere a acestora de 10%.

Primăria Casimcea îi îndeamnă pe cetățeni să folosească mijloacele de plată electronice de care unitatea dispune și anume: platforma ghiseul.ro, plata cu cardul la POS, transfer bancar din aplicația bancara deținută de fiecare dintre cetățeni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*