Președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, prezent la ședința Euroregiunii Dunărea de Jos, la Odessa

Horia Teodorescu, la ședința Euroregiunii Dunărea de Jos FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu participă, în perioada 22-24 noiembrie, la Odessa, la ședința Adunării Generale a Asociației de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos“. Lucrările ședinței au fost găzduite de Consiliul Regional Odessa, instituție care deține la ora actuală președinția Asociației, prin președintele Anatolii Urbanskiy.

La eveniment au mai participat președintele Consiliului Raional Cantemir, Andrei Ciobanu, președintele Consiliului Raional Reni, Oleg Zuev, primarul orașului Izmail, Andrii Abramchenko, vicepreședintele Consiliului Județean Galați, Gigel Istudor, vicepreședintele Consiliului Județean Brăila, Ionel Epureanu și vicepreședintele Consiliului Raional Cahul, Vlad Cășuneanu.

În cadrul Adunării Generale a Asociației, au fost aprobate Raportul de activitate pentru perioada 2016-2018, bugetul pentru anul viitor, precum și planurile de activitate ale comisiilor din cadrul Asociației. De asemenea, s-a hotărât ca președinția Asociației Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos“ să fie preluată de Consiliul Raional Cahul, prin președintele Ion Groza.

„Astăzi avem ocazia de a face un bilanț al cooperării transfrontaliere în cadrul Asociației de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos”, structură ce de-a lungul a 9 ani de existență, și-a demonstrat bonitatea în calitate de organizație neguvernamentală ce asigură managementul executiv al Euroregiunii „Dunărea de Jos”. Asociația de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos” înseamnă 8 administrații publice regionale și locale reprezentând  3 state și peste 3 milioane de locuitori,  dar și peste 1,5  milioane de euro, fonduri atrase pentru dezvoltare sustenabilă. Totodată, astăzi când aniversăm și 20 de ani de cooperare în Euroregiune, reiterez suportul Consiliului Județean Tulcea pentru Asociația de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos”, structură datorită căreia cooperarea transfrontalieră a fost și este un succes în această parte a Dunării“, a declarat cu acest prilej președintele Horia Teodorescu.

În ultimii ani, între România, Ucraina și Republica Moldova s-a dezvoltat o strânsă relație de cooperare la nivel descentralizat, atât în cadrul Euroregiunii „Dunărea de Jos“ cât și prin acordurile de cooperare încheiate. Astfel, între Consiliul Regional Odessa și Consiliul Județean Tulcea, acordul de cooperare a fost încheiat în anul 2008. De asemenea, relația de cooperare cu orașul Izmail s-a conturat odată cu înființarea Euroregiunii Dunărea de Jos, în 1998, moment care a marcat începutul unor colaborări fructuoase în cadrul unor proiecte cu finanțare externă.

Ulterior, în primăvara anului trecut, a fost a semnată Înțelegerea de Cooperare între Consiliul Județean Tulcea și Izmail. Nu în ultimul rând, în perioada imediat următoare va fi semnată o Înțelegere de Cooperare între Consiliul Județean Tulcea și Raionul Cahul din Republica Moldova.

În baza acestor relații de cooperare, de-a lungul timpului au fost derulate mai multe proiecte comune, inclusiv în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*