Din Cracovia spre Delta Dunării, Caravana Go Romania 2018 a ajuns la Tulcea

Pasionatii de Daciile vechi și Polski Fiat 126p au ajuns la Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Caravana formată din reprezentanţii celor două organizaţii partenere, care reunesc iubitorii din Polonia ai vechilor autoturisme româneşti Dacia 1100, 1300 şi 1310 (Asociaţia „Drum Bun” din Cracovia), respectiv Polski Fiat 126p (Asociaţia „Krakowskie Maluchy Noca”), a ajuns joi 14 iunie la Tulcea.

Oprirea a avut loc la Hotel Delta din Tulcea, unde vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani le-a urat bun venit membrilor Caravanei Go Romania 2018, Delta Dunării fiind ultima oprire a acesteia pe itinerariul Cracovia – Satu Mare – Bistriţa – Iaşi – Suceava – Focşani – Tulcea, conform traseului parcurs de turiştii polonezi spre litoralul Mării Negre, în anii ’70 – ’80 ai secolului trecut.

La întâlnirea de bun venit au mai participat prefectul Lucian Furdui, viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca și Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, instituție care a asigurat organizarea evenimentului la nivel local.

„Este o mândrie pentru noi că această caravană ajunge și poposește astăzi la Tulcea pentru a reface acest traseu al turiștilor polonezi, din anii ’70 –’80. Cred că nu întâmplător ați ales punctul terminus aici, la Tulcea. De obicei, se spune că ce e mai bun lăsăm la urmă. Sper că o să rămâneți cu o impresie foarte bună despre județul nostru, despre Delta Dunării, și mizăm pe faptul că veți convinge și alți turiști să vină aici.
Ideea refacerii de către un grup de autoturisme istorice Dacia și Polski Fiat a itinerariului parcurs de către turiștii polonezi spre Delta Dunării și litoralul Mării Negre, în anii ’70-’80, nu poate fi decât de bun augur pentru promovarea turistică a Dobrogei de Nord.
În acest sens, felicit conducerea Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării pentru implicarea în sprijinirea acestui eveniment, în cadrul căruia, pe lângă prezentarea autoturismelor retro, va avea loc și o deplasare în Delta Dunării, una dintre destinațiile turistice de tradiție pentru oaspeții din Polonia și nu numai“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Potrivit organizatorilor, proiectul caravanei automobilistice de promovare turistică „Go Romania“ oferă țării noastre, dar în special județului Tulcea, șansa consolidării vizibilității și atractivității în raport cu piața poloneză, contribuind la repunerea României pe lista destinațiilor celor mai căutate de către turiștii polonezi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*