Polițiștii tulceni fac cercetări în privința unui cadru didactic, acuzat de părinți că le spune elevilor să nu poarte mască

Polițiștii tulceni fac cercetări în privința unui cadru didactic de la Liceul „Henri Coandă” din Tulcea, acuzat de părinți că i-ar îndemna pe elevi să nu poarte mască.

„Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tulcea s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul unui cadru didactic al unei instituții de învățământ, din municipiu, care nu ar fi purtat masca de protecție în timpul orelor de curs, totodată, îndemnând mai mulți elevi la neportul elementului de protecție”, au precizat, joi, reprezentanți ai IPJ Tulcea.

În cauză, se efectuează cercetări in rem (cu privire la faptă), sub coordonarea organului de Parchet competent, în vederea clarificării situației de fapt.

Într-o plângere pe care mama unui elev ar fi depus-o la Inspectoratul Școlar Tulcea, aceasta spune că alături de alți părinți nu mai vor să-și trimită copiii la școală pentru că nu mai sunt în siguranță din cauza unui cadru didactic care i-ar îndemna pe elevi să nu mai poarte masca, drept formă de protest împotriva măsurilor de limitare a transmiterii noului coronavirus.

Contactată telefonic, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Tulcea nu a răspuns apelurilor pentru a clarifica această situație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*