Cadru didactic de la Liceul „Henri Coandă” din Tulcea, acuzat de părinți că le spune elevilor să nu poarte mască „pentru că este o minciună inventată de Guvern”

La noapte încetează toate restricțiile impuse în perioada stării de alertă aplicate pe teritoriul României

O profesoară de la Liceul „Henri Coandă” din Tulcea este acuzată de părinți că i-ar îndemna pe elevi să nu poarte mască. În plus, aceasta ar fi inițiat și o petiție anti-mască în școală.

Într-o plângere pe care mama unui elev a depus-o la Inspectoratul Școlar Tulcea aceasta spune că alături de alți părinți nu mai vor să-și trimită copiii la școală pentru că nu mai sunt în siguranță din cauza profesoarei Geanina Barbu, care este diriginte la clasa în care învață acesta. Diriginta i-ar îndemna pe elevi să nu mai poarte masca, ca formă de protest împotriva măsurilor de limitare a transmiterii noului coronavirus.

Sunt mama unui elev de clasa de a 9-a de la liceul Henri Coandă Tulcea și vreau să va aduc la cunoștință următoarea situație:

Eu dar și alți părinți suntem hotărâți să nu ne mai trimitem copii la școală pentru că nu sunt în siguranță! Doamna dirigintă Barbu Geanina de la clasa a 9-a A îndeamnă elevii să nu poarte masca în timpul orelor pentru că, spune dânsa, este dreptul lor să respire liberi! Doamna Barbu nu poartă nici dumneaei masca din câte am înțeles, la nici una dintre orele ei pe care le are cu toate clasele de liceu, în semn de protest față de măsurile COVID. Doamna a declarat elevilor că ea nu crede în această boală și că este numai o minciună inventată de guvern! Din cauza doamnei, copiii au început să nu mai poarte masca nici la alte ore, certându-se cu profesorii că sunt obligați să nu respire! Zilnic copilul meu este expus riscului de îmbolnăvire! Copilul poate aduce de la școală acest virus oricând pentru în clasa lor elevii își scot măștile chiar în ore iar în pauză stau nesupravegheați și fără măști”, a scris mama elevului în plângerea înaintată către ISJ Tulcea.

De asemenea, ea spune că profesoara Geanina Barbu a inițiat și o petiție pe internet, pe care oamenii sunt îndemnați să o semneze pentru a permite copiilor să nu poarte mască în timpul orelor de curs, în școli sau în orice alte unități publice sau private de învăţământ.

„Deși am văzut la tv că masca este obligatorie chiar și pentru cei mici, doamna Barbu spune că nu poate fi obligată de nimeni să poarte masca. Pe pagină dumneaei de Facebook, doamna Barbu are postată Petiția anti-mască în școală! Doamna a spus copiilor la clase că în alte țări masca nu este obligatorie și numai la noi ne obliga și că se pot copii îmbolnăvi de la purtatul măștii! Dar pentru că au crescut cazurile de COVID și suntem cu toții speriați am decis să va scriu! (…) Doamna Barbu nu are dreptul să ne îmbolnăvească nouă copiii pentru că dumneaei nu crede în COVID! Dacă doamna are 5 ore într-o zi și nu poartă masca la nici o clasa atunci ea poate duce virusul foarte ușor dintr-o clasa în altă, îmbolnăvind pe toată lumea! Dacă DSP vine la școală pe neanunțate o va găsi pe această doamna stând în clasă bine mersi, fără mască și ea, și elevii. Va rog să luați măsuri urgente, altfel eu și alți părinți nu ne mai trimitem copiii în această școală cu risc de îmbolnăvire!”, a mai spus mama în plângerea înaintată către ISJ Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Sunt elev al doamnei barbu, si nu a îndemnat pe nimeni sa nu poarte masca! Si intr-adevar mi se pare o prostie chestia asta cu masca, si pe langa asta mai sunt si plexiglassurile din fata băncii care iti forțează vederea si te dor ochii!

  2. Terminati cu toate fakenews-urile astea, e nefiresc ce spuneti voi aici, vreti doar ii sa faceti rau ,asta unei persoane ce vrea binele

1 Trackback / Pingback

  1. Polițiștii tulceni fac cercetări în privința unui cadru didactic, acuzat de părinți că le spune elevilor să nu poarte mască | | Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*