Polițiștii tulceni au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului alături de cei mici

Polițiștii tulceni au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului alături de cei mici. FOTO: IPJ Tulcea

Polițiștii din Tulcea au organizat joi, 1 iunie, o serie de activități speciale pentru a marca Ziua Internațională a Copilului, aducând bucurie și zâmbete pe chipurile micuților și ale părinților lor.

Piața Civică a fost gazda acestui eveniment special, care a atras o mare de copii dornici să descopere lumea poliției și să interacționeze cu oamenii legii. Echipa de „mascați” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale a oferit o demonstrație impresionantă a tehnicii lor, explicând copiilor cum îi ajută în intervențiile lor zilnice.

Un moment de neratat a fost prezentat de către Alan, câinele polițist, care a stârnit uimire și încântare cu abilitățile sale remarcabile. Copiii au fost fascinați să-l vadă în acțiune și să înțeleagă cât de important este rolul câinilor polițiști.

Laboratorul de Siguranță Rutieră a fost un alt punct de atracție pentru cei mici, unde aceștia au avut ocazia să exerseze regulile de circulație pe un covor special amenajat pentru educație rutieră. Siguranța pe drumuri a fost un subiect important și prin acest exercițiu practic, copiii au învățat să fie atenți și responsabili în trafic.

Polițiștii din Biroul Siguranță Școlară și cei de la Prevenirea Criminalității și Pregătire Profesională au creat jocuri interactive și au oferit sfaturi preventive, răspunzând la întrebări și curiozități legate de profesia de polițist. Copiii au fost implicați activ și au înțeles importanța colaborării cu poliția pentru siguranța comunității lor.

De asemenea, polițiștii criminaliști au prezentat un stand inedit, explicându-le copiilor cum funcționează laboratorul mobil în descoperirea și ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme. Această experiență fascinantă le-a arătat copiilor partea mai tehnică a activității polițienești.

Pe lângă distracție și zâmbete, evenimentul a avut și un scop educativ important. Copiii au primit lecții valoroase despre siguranță, respect și colaborare cu autoritățile, înțelegând că polițiștii sunt prietenii lor și sunt acolo pentru a-i proteja și ajuta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*