FOTO Acțiune de amploare a poliției economice la agenți economici din zona Deltei Dunării

Acțiune de amploare a poliției economice. FOTO IPJ Tulcea

Polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea și polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Tulcea, împreună cu lucrători din cadrul Autorității Navale Române-Căpitănia Zonală Tulcea și polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea au desfășurat o acțiune de prevenire, descoperire și combatere a ilegalităților economice specifice sezonului estival.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Tulcea, în urma controalelor efectuate la 12 agenți economici de pe raza localităților Malcoci, Nufăru, Mahmudia, Murighiol, Dunavățu de Jos și Dunavățu de Sus, polițiștii au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.500 de lei, pentru nerespectarea obligativității operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice cu memorie fiscală și au confiscat 1.393 de lei, sumă neînregistrată în aparatul de marcat cu memorie fiscală.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost controlate 14 ambarcațiuni de agrement și transport persoane în regim „water taxi”, fiind aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei, conform H.G. nr.876/2007.

De asemenea, polițiștii au constatat o infracțiune flagrantă, constând în deținerea de produse din pește fără documente de proveniență, fiind ridicate în vederea confiscării și predării la o unitate de profil, patru kilograme de icre de pește specia crap, în valoare de 800 de lei.

Astfel de acțiuni se vor desfășura și în perioada următoare, scopul fiind acela de a preveni și combate infracțiunile în domeniul economic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*