FOTO Polițiștii din Babadag au fost dotați cu bodycam-uri în cadrul unui proiect pilot

Polițiștii au fost dotați cu camere video, FOTO IPJ Tulcea

12 polițiști din cadrul Poliției Orașului Babadag au fost dotați cu camere video pe care le folosesc în executarea serviciului zilnic

De la începutul lunii februarie, 12 polițiști de ordine publică și poliție rutieră din cadrul Poliției Orașului Babadag au fost echipați cu camere video pe care să le folosească în timpul serviciului

Activitatea face parte dintr-un proiect pilot, care își propune menținerea ordinii și liniștii publice la nivelul comunității, activitate finanțată printr-un proiect elvețian care viza promovarea conceptului poliției de proximitate în unele comunități din județul Tulcea. Echipamentul folosit de polițiști însemnând camerele video, calculatoare, sever, sistem de stocare este în valoare de peste 98.000 lei

Camera este amplasată pe uniforma de serviciu a polițiștilor, fiind vizibilă pentru persoanele cu care aceștia intră în contact.

Deși activitatea se derulează de puțin timp, la nivelul Poliției Orașului Babadag au fost observate schimbări în relația dintre polițiști și cetățeni.

Prin acest proiect polițiștii urmăresc îmbunătățirea comunicării dintre poliție și comunitate eliminând situațiile în care polițistul are o atitudine greșită față de cetățean, creșterea calității serviciului polițienesc, dar și protejarea polițistului în situațiile în care este agresat, respectiv ultragiat.

Pentru că este un proiect pilot, se va urmări eficiența acestuia și percepția comunității asupra introducerii camerelor video în activitatea poliției, costurile și toate lucrurile rezultate din aplicarea acestuia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*