Desfășurare de forțe ale IPJ Tulcea pentru a prinde doi pescari cu 35 de kilograme de pește

A fost nevoie de intervenția mascaților. FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Tulcea au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește, pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării. În sprijin au fost chemați specialiștilor din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării și a luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale.

În cadrul acțiunii, pe raza lacului Razem, polițiștii tulceni au depistat doi bărbați, de 40, respectiv 55 de ani, ambii din comuna Murighiol, județul Tulcea, în timp ce pescuiau, în mod ilegal, pește de diferite specii.

Ambarcațiunea, motorul, uneltele de pescuit (27 de setci tip plase monofilament) și întreaga cantitate de pește și icre (35 de kilograme de pește și 10 kilograme de icre) au fost ridicate în vederea confiscării.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 64, lit. k) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

 

2 Comments

  1. Cum se justifica cheltuirea banului public? Nu cumva au cerut in dotare pe langa elicoptere si dragoare si ….submarine? Ar fi mult mai eficienti. Pot ridica la …37kg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*