Polițiștii de frontieră au scos din lacul Leahova 1750 metri de plase mono-filament cu o captură de 243 kilograme de pește

Polițiștii de frontieră au scos din lacul Leahova 1750 metri de plase mono-filament. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au scos din lacul Leahova 1750 metri de plase mono-filament cu o captură de 243 kilograme de pește.

Potrivit Gărzii de Coastă, în ziua de 29.02.2024, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care, pe lacul Leahova, au descoperit în apă mai multe plase cu captură de pește în ele.

În urma verificărilor suplimentare s-a constatat faptul că lungimea totală a plaselor din mono-filament este de 1750 metri și cantitatea de pește este de 243 kg, diferite specii.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră și introduse în camera de corpuri delicte a instituției.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de utilizare de plase mono-filament și pescuit în perioada de prohibiție (zonă strict protejată), desfășurând activități specifice pentru identificarea autorilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*