Peste 120 de detectoare de fum și peste 40 de detectoare de monoxid de carbon au fost instalate în locuințele tulcenilor din comunele Nufăru, Jijila, Murighiol, Victoria, Beștepe și Dorobanțu

Peste 120 de detectoare de fum și peste 40 de detectoare de monoxid de carbon. FOTO ISU Tulcea

Peste 120 de detectoare de fum și peste 40 de detectoare de monoxid de carbon au fost instalate, în această săptămână, în locuințele tulcenilor din comunele Nufăru, Jijila, Murighiol, Victoria, Beștepe și Dorobanțu.

Săptămâna aceasta, campania națională ”Detector pentru Viață”, derulată de către Departamentul pentru Situații de Urgență și susținută de E.ON și DELGAZ GRID a ajuns în județul Tulcea.

“Salvatorii subunităților din Măcin, Babadag, Crișan dar și ai Detașamentului de Pompieri Tulcea au început montarea detectoarelor de fum și monoxid de carbon în locuințele tulcenilor care reprezintă un risc ridicat din punct de vedere al securității împotriva incendiilor din cauza surselor de încălzire și nu numai.

Astfel, peste 120 de detectoare de fum și peste 40 de detectoare de monoxid de carbon au fost instalate în locuințele tulcenilor din comunele Nufăru, Jijila, Murighiol, Victoria, Beștepe și Dorobanțu, urmând ca în perioada următoare să fie instalate și în alte comune din județ, astfel încât aceste dispozitive să ajungă în locuințele oamenilor înainte de Sărbătorile Pascale.

Facem cunoscut faptul că în cadrul campaniei ”Detector pentru Viață”, în județul Tulcea vor fi montate 375 de detectoare de fum și 125 de detectoare de monoxid de carbon, iar la nivel național vor fi instalate 10.000 mii de detectoare din care 7.500 de fum și 2.500 de monoxid de carbon” – ISU Tulcea.

Județele în care sunt instalate aceste dispozitive de alarmare sunt: Alba, Braşov, Caraş Severin, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea.

Potrivit datelor centralizate la nivel național, cauzele principale care duc la incendii în locuințe sunt: coșurile de fum defecte sau necurățate (33%), instalațiile electrice defecte (23%), mijloacele de încălzire (14%), focul deschis (8%) și alte împrejurări (22%). Astfel, din cauza utilizării necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire, necurățarea coșurilor de fum sau exploatarea neconformă a instalațiilor electrice, anul trecut 94 de persoane au decedat în urma intoxicării cu fum și monoxid de carbon.

Această campanie încearcă să aducă în atenția populației importanța prevenției și responsabilizarea cetățenilor în a avea o locuință sigură. Protejarea familiei și a bunurilor este un deziderat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență dar și unul al fiecărui pompier care, la fiecare intervenție face tot posibilul ca pagubele să fie minime și, cel mai important să protejeze și să salveze viața cetățeanului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*