Oficial, pe 10 decembrie încep lucrările la Podul peste Dunăre

Ministrul Eugen Orlando Teodorovici și președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu. FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, împreună cu ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici au participat la o ședință de lucru, la Jijila, cu toți factorii implicați în realizarea obiectivului de investiții Podul Tulcea – Brăila.

La această întâlnire au mai participat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Francisk Chiriac, primarul orașului Brăila, Viorel Marian Dragomir, senatorul Nicolae Moga, board-ul firmei Astaldi, precum și directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga.

După cum a precizat președintele Horia Teodorescu, în cadrul unei conferințe de presă la Tulcea, cu acest prilej s-au clarificat o serie de probleme, din cauza cărora au fost întârziate lucrările pregătitoare ale investiției.

„Vreau să îi mulțumesc domnului ministru Teodorovici pentru demersurile pe care domnia sa le-a făcut, astfel încât această investiție să înceapă în decembrie, așa cum s-a stabilit inițial să fie dat ordinul de începere a lucrărilor. Este vorba de lucrările efective pentru această investiție, lucrările pregătitoare fiind deja în plină desfășurare“, a precizat președintele Teodorescu.

Ministrul Eugen Orlando Teodorovici a declarat la Tulcea că astfel de întâlniri pe tema situației la zi a lucrărilor vor avea loc periodic, pe ambele maluri ale Dunării.

„Din păcate, administrația publică în România, în special la nivel central, are mai multe sincope, astfel că va fi nevoie de o implicare personală. Mă voi implica, o dată ca senator de Tulcea, și pe de altă parte, ca ministru de Finanțe, dar și ca român, pentru că ar trebui să fim cu toții interesați ca un astfel de obiectiv să fie realizat, pentru că va avea un impact determinant în zona economică. Podul conectat cu drumul expres Brăila – Tulcea -Constanța și cu alte obiective din zonă vor face ca această zonă a țării să aibă o șansă foarte mare de dezvoltare.
Zilele trecute, împreună cu domnul președinte Teodorescu, am avut o discuție la București cu toți cei implicați, de la Romsilva, Apele Române, de la CNAIR, Ministerul Culturii, chiar și cu colegii miniștri, pentru a-i ruga ca în fiecare săptămână să aibă o situație pe zona pe care o coordonează, pentru ca lucrurile să reintre în calendarul de lucru. Mai sunt câteva etape intermediare, câteva hotărâri de Guvern în ședințele următoare, pentru ca totuși, cel târziu pe 10 decembrie, să fie emis ordinul de începere de lucrări pentru podul Tulcea-Brăila. Acesta este termenul maxim, dar dacă reușim să ne mișcăm mai repede, e posibil ca acest lucru să se întâmple până la final de noiembrie. Termenul oficial este 10 decembrie, dată de la care efectiv se începe lucrarea, adică veți vedea pe ambele maluri mobilizare de șantier, echipamente aduse la fața locului, defrișare pe suprafața necesară, descărcări arheologice, absolut tot ce ține de începerea unei lucrări“,a declarat ministrul Teodorovici.

De asemenea, potrivit declarației ministrului Finanțelor Publice, există angajamentul ferm din partea companiei naționale de drumuri ca în luna decembrie să fie încărcate în sistemul electronic de achiziții publice documentațiile aferente obiectivului drum expres Brăila – Tulcea – Constanța, pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, astfel încât până la finalul anul 2019 să fie finalizată documentația pentru începerea lucrărilor și la acest obiectiv.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*