FOTO Șase autospeciale noi au intrat în dotarea Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea

Ambulanțe noi pentru județul Tulcea FOTO CJ Tulcea
Ambulanțe noi pentru județul Tulcea FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Dumitru Mergeani au participat, vineri, 25 ianuarie, la sediul Serviciului de Ambulanță Județean, la inaugurarea a șase ambulanțe primite la sfârșitului anului trecut de la Ministerul Sănătății.

În cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale – regiunea Centru“, depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Serviciului de Ambulanță tulcean urmează să îi fie repartizate în acest an încă 10 ambulanțe noi, care vin în completarea celor șase ambulanțe tip B2 proaspăt inaugurate.

Noile ambulanțe au fost sfințite de Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, la acțiune fiind prezenți și prefectul Lucian Furdui, viceprimarii municipiului, Andaluzia Luca și Petre Marinescu, deputații Mirela Furtună și Iusein Ibram, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“, lt. col. Daniel Petrov, directorul Filialei Tulcea a Crucii Roșii Române, Simona Covaliov și directorul Direcției de Sănătate Publică, Mirela Prodan.

“Noile ambulanțe sporesc viteza de intervenție pentru situații medicale de urgență. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în derularea acestui program european. Este un ajutor pentru populație județului Tulcea, ținând cont de numărul important de misiuni pe care acest Serviciul de Ambulanță la desfășoară într-un singur an. Vreau să mulțumesc întregii echipe a Serviciului de Ambulanță Județean, care își face datoria în slujba cetățeanului, s-au auzit numai lucruri bune despre dumneavoastră și asta vi se datorează pentru că trudiți zi și noapte pentru a fi alături de cei aflați în nevoie și a căror viață depinde de activitatea dumneavoastră.

Sănătatea a fost un domeniu prioritar pentru administrația județului și, în scest sens, pe parcursul următorilor trei ani, veți vedea schimbări majore legate de investițiile în domeniul sănătății. Știu că dumneavoastră aveți nevoie de o ambulanță nouă pentru Delta Dunării, demers pe care îl voi susține și în cadrul vizitei domnului ministru Raed Arafat la Tulcea. Alături de cele două spitale, de Psihiatrie și cel de Infecțioase, care intră în reabilitare, Spitalul Județean de Urgență beneficiază din vara acestui an de o investiție de 50 de milioane de euro pentru extindere modernizare și dotare. Avem destule probleme în domeniul sănătății, mai ales în zona spitalului, dar încercăm să le rezolvăm din mers, pentru că trebuie să oferim tulcenilor tot ceea ce este mai bun”, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Directorul Serviciului de Ambulanță Județean, dr. Dumitru Vâlcu a declarat că noile ambulanțe sunt deosebit de utile pentru județ, având în vedere că numai anul trecut, serviciul pe care îl conduce a avut peste 35.000 de misiuni, care au acumulat aproape 2,5 milioane de kilometri.

“Ambulanțele pe care le-am avut în dotare au necesitat foarte multe reparații, cu costuri enorme, dar noile ambulanțe sunt dotate cu aparatură de înalt nivel profesional, medical și vreau să vă anunț că, până în lunile aprilie-mai, vom mai primi încă zece ambulanțe: trei de tip A, două de tip B 4×2, patru ambulanțe B 4×4 și o ambulanță de tip C“, a declarat dr. Dumitru Vâlcu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*