FOTO VIDEO PSD Tulcea și-a lansat candidații pentru alegerile locale. Horia Teodorescu: “Tulcea este un județ care în ultimii 8 ani a avut o dezvoltare susținută”

Horia Teodorescu. FOTO Adrian Boioglu

PSD Tulcea și-a lansat astăzi candidații pentru alegerile locale, iar președintele social-democraților tulceni Horia Teodorescu a declarat că acest județ este unul care în ultimii 8 ani a avut o dezvoltare susținută.

Astăzi a avut loc lansarea candidaților PSD Tulcea pentru funcțiile de primari de la nivelul localităților din județ, alături de Horia Teodorescu și Dragoș Simion, nominalizați recent drept candidații pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Tulcea, respectiv primar al municipiului Tulcea.

Horia Teodorescu a spus că electoratul judecă după realizările făcute într-o comunitate.

“Oamenii te judecă, electoratul te judecă după realizări, după modul cum ai administrat comuna, județul,  primăria reședință de județ și așa mai departe. Cred că noi aici, la Tulcea, chiar avem ce să arătăm ce am făcut în ultimii ani de administrație, atât în plan local, cât și în plan județean. Este un județ care în ultimii 8 ani a avut o dezvoltare susținută și aici mă refer la zona de infrastructură de la nivelul comunelor, la zona de învățământ, și aici mă refer la școli, zona de cultură, investiții, zona de turism și așa mai departe. Aici mă raportez la ceea ce au făcut comunele, nu pot să le număr pe toate, dar hai să ne plimbăm prin Jurilovca, care este etalonul administrației locale, prin primarul Ion Eugen, să mergem prin Sarichioi, să mergem chiar prin Isaccea, unde sunt destule proiecte în parcurs”, a spus Horia Teodorescu.

El a enumerat câteva proiecte ale administrației județene.

“Dacă ne raportăm la administrația județeană, aici lucrurile, spun eu, că au avut un parcurs extraordinar de bun. Avem investițiile majore, unele de susținere, pot spune de podul de peste Dunăre, dacă luăm istoria podului, am fost implicat total în demersul și în susținerea acestei investiții.

O țintă a mea dacă electoratul va decide să mai am un mandat de președinte este drumul expres pod Tulcea-Tulcea-Constanța. Am realizat faleza din Tulcea cu toate greutățile pe care le-am avut prin transferul de la AFDJ Galați către Tulcea. această faleză era în administrarea PDM-ului Galați. La aeroportul Tulcea avem recepția într-o lună, o lună și jumătate și sperăm și primele curse până în toamnă. E o investiție majoră, care uneori este criticată. Este criticată, dar eu spun că este pe nedrept și probabil că doar din aspecte politice este criticată”, a afirmat președintele PSD Tulcea.

Horia Teodorescu a mai spus că era imposibil ca PSD și PNL să aibă liste comune de candidați la Tulcea.

“Cred că era aproape imposibil și pentru noi, și pentru PNL să avem liste comune. Noi aici nu prea ne-am iubit, nu știu din ce motive, nu există o dragoste nețărmurită între Partidul Social-Democrat și Partidul Național-Liberal la Tulcea. Eu nu înțeleg de ce, dar e o problematică mai de judecat și mai profundă. S-o lăsăm. Niciodată noi nu ne-am dorit acest lucru pentru că era imposibil. Adică nu se putea merge pe liste comune sub nicio formă pentru că organizația PSD nu poate să voteze PNL-ul, nici PNL-ul PSD-ul”, a spus Horia Teodorescu.

Deși afirmase că își dorește ca acest mandat să fie ultimul în fruntea CJ Tulcea, Horia Teodorescu mai candidează pentru încă patru ani la conducerea Consiliului Județean și intenționează apoi să îl lase pe Eugen Ion, primarul din Jurilovca, să intre în cursa pentru această funcție.

Eu mi-aș fi dorit foarte mult ca acest mandat să fie…, mă rog, să intre în această bătălie Ion Eugen care pentru mine este un prieten și un om de administrație excepțional, cu o putere de muncă excepțională, dar am convenit împreună pentru că tot ceea ce s-a decis, s-a decis împreună să mai merg eu un mandat, cu posibilitatea ca Ion Eugen să intre în administrația județeană.  dacă lucrurile. Eu îmi doresc acest lucru pentru că este un om excepțional”, a povestit Horia Teodorescu.

Eugen Ion, primarul din Jurilovca, și-a anunțat intrarea în competiția pentru un nou mandat.

El a prezentat câteva proiecte pe care le are în vedere.

“Dar printre cele mai importante proiecte, spun eu, pentru Jurilovca, este proiectul de gaze, unde noi suntem în faza de actualizare a SF-ului, pentru că am primit deja o primă finanțare pe prima etapă și, cu siguranță, eu sper că dacă ne ajută Dumnezeu la începutul anului viitor să începem efectiv lucrările pe acel proiect, dacă nu vom mai întâmpina alte piedici.

Nu trebuie să uităm că mai avem în derulare lucrări de infrastructură, în localitatea Vișina sperăm că până la sfârșitul anului sau maxim primăvara viitoare, chiar dacă termenul este mai lung de execuție, să finalizăm canalizarea, ca să putem să venim cu ultima lucrare, asfaltarea străzilor. Mai avem străzi de asfaltat în localitatea Sălcioara, unde se lucrează deja de anul trecut. Avem destule proiecte, sau dacă vreți să vorbim valoric, în 2012-2024 am încheiat cele trei mandate cu investiții de peste 35 de milioane de euro. Astăzi când stăm de vorbă am semnat și avem finanțări pentru încă 52 de milioane de euro”, a afirmat Eugen Ion.

Dragoș Simion este candidatul PSD pentru Primăria Tulcea. El a vorbit despre problemele cu care se confruntă municipiul.

“Avem foarte mult de lucru la nivel de municipiul Tulcea.  Clar, municipiul este puțin rămas în urmă, comparativ cu alte municipii din România. Dar, cu siguranță, există loc și vom putea să dezvoltăm. M-ați întrebat unde suntem deficitari. Dacă vreți să vă spun adevărul, suntem deficitari mai peste tot, de la nivel de infrastructură rutieră, pietonală, de la nivel de terenuri de sport dedicate copiilor, de la locuri pentru desfășurarea activităților culturale, avem probleme multiple.

Oamenii au avut mari așteptări în anul 2020. Eu am simțit pulsul acestui oraș permanent pentru că sunt născut, crescut aici, am trăit fiecare clipă și oamenii au o legătură directă cu mine. Având legătura directă, stau de vorbă cu oamenii și văd ce doare și am identificat toate nevoile cetățenilor și da, avem multiple probleme, dar am convingerea că în viitorul mandat, cu voia cetățenilor și a tulcenilor, vom reuși să îndeplinim mare parte din tot ceea ce ei își doresc”, a spus Dragoș Simion.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*