La început de săptămână, la IPJ Tulcea se numără bețivii prinși pe șosele peste weekend

Testarea cu etilotestul. FOTO Ilustrativ TLnews.ro

În primul weekend al lunii noiembrie, mai multe persoane din județul Tulcea care au încălcat prevederile Codului Rutier, alegând să se urce la volanul unor mașini și să circule pe drumurile publice, s-au ales cu dosare penale. Nu au lipsit nici minorii care au vrut să arate cât de buni șoferi sunt.

Astfel, în cursul zilei de 2 noiembrie, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un minor, în vârstă de 16 de ani, din Tulcea în timp ce conducea un auto, pe strada Dianei, din municipiu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În aceiași zi, polițiștii din cadrul Poliției Oraș Isaccea au depistat un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Isaccea, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe raza localității Isaccea, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică, trei noiembrie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Topolog au depistat un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Ciucurova, județul Tulcea în timp ce conducea un auto, pe DN 22A, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0, 98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și oamenii legii din localitatea Baia au depistat un localnic, în vârstă de 27 de ani, în timp ce conducea un auto, în afara localității Baia, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0, 40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt șofer băut a reușit și să provoace un accident rutier în municipiul Tulcea. Potrivit reprezentanților IPJ Tulcea, un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un auto pe strada Vărărie Baltă, din municipiu, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un auto condus în mod regulamentar, din sens opus, de un bărbat de 73 de ani, din Tulcea.

În urma accidentului a rezultat rănirea bărbatului de 73 de ani.

Ambii conducători auto posedau permis de conducere, însă testarea cu aparatul etilotest a arătat faptul că, conducătorul auto în vârstă de 56 de ani se afla sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile prezentate mai sus, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*