Exercițiu de amploare cu forțe și mijloace în teren, desfășurat de pompieri în Măcin

Exercițiu al pompierilor. FOTO ISU Tulcea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea a desfășurat un exercițiu de antrenament cu forțe și mijloace în teren, privind intervenția în cazul izbucnirii unui incendiu la o fabrică de confecții, cu sediul în localitatea Măcin, județul Tulcea.

Conform scenariului, în jurul orei 12:00, prin apel la numărul unic de urgență 112 a fost anunțat faptul că a izbucnit un incendiu la hala de producție a fabricii.

Către locul intervenție s-au deplasat, de urgență, echipajele de salvatori din cadrul Secției de Pompieri Măcin.

În urma recunoașterii în teren, pompierii militari constată că în incinta halei sunt posibil surprinse de incendiu un număr de aproximativ 23 de persoane, cu diverse afecțiuni medicale.

Pentru gestionarea situației de urgență, către locul evenimentului se deplasează și echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu 2 autospeciale de stingere, o autospecială de transport victime multiple, un echipaj SMURD și un Post Medical Avansat.

La nivelul localității Măcin, se întrunește Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul judeţului Tulcea a fost activat Planul Roșu de intervenție și a fost mobilizată, de urgență, gruparea operativă de la nivelul inspectoratului.

La fața locului au fost dislocate și forțe din cadrul instituțiilor cu funcții de sprijin în gestionarea unei astfel de situații de urgență,  fiind instalat și un  punct de comandă pentru coordonarea forțelor de intervenție.

Pompierii tulceni au intervenit simultan pentru evacuarea și salvarea persoanelor surprinse de incendiu în interiorul clădirii și pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Victimele evacuate au fost preluate  și  predate Punctului Medical Avansat, în vederea evaluării și transportului la o unitate spitalicească de primiri urgențe.

În această activitate complexă au fost angrenați ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea, personal din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Poliției Locale Măcin, SAJ Măcin, personal din cadrul UPU SMURD, reprezentanți ai Crucii Roșii și 27 voluntari.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*