Jandarmii tulceni au aplicat amenzi de 3.000 de lei, la sfârșitul săptămânii trecute

Misiuni ale jandarmilor. FOTO Jandarmeria Tulcea

Jandarmii tulceni au aplicat amenzi în valoare de 3.000 de lei, în cadrul misiunilor desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute.

Potrivit Jandarmeriei Tulcea, în perioada 31.03 – 22.04.2024, jandarmii tulceni au efectuat verificări în aplicația eDAC, fiind  înregistrate 11 alerte, dintre care 7 referitoare la persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară, 2 privind indisponibilitatea cărții de identitate și 2 referitoare la persoane care trebuie să facă obiectul unui control discret sau specific.

Reamintim faptul că aplicația eDAC este instalată pe dispozitive mobile folosite de structurile MAI, la nivel național, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, permițând efectuarea de interogări în sistemele informatice ale structurilor MAI și în bazele de date ale celorlalte state Schengen.

Principalele misiuni la nivel județean, din acest sfârșit de săptămână, ale jandarmilor tulceni, au fost atât prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, în această perioadă, jandarmii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 avertismente, valoarea amenzilor fiind de peste 3.000 lei.

5 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 avertismente au fost aplicate pentru pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale al peștilor în perioada de prohibiție.

9 sancțiuni contravenționale, dintre care 1 avertisment au fost aplicate pentru consum de alcool în spațiul public, proferarea de injurii în spațiul public, lăsarea în libertate a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri și provocarea la scandal în spațiul public.

De asemenea, jandarmii tulceni au acordat sprijin la constatarea unei infracțiuni (loviri sau alte violențe) pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*