Dosare penale pentru mai mulți pescari din județul Tulcea. Amenzile și bunurile confiscate depășesc 56.000 lei

Echipele de control au confiscat pește și unelte de pescuit. FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Delta Dunării și Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea comerțului ilegal cu produse din pește și a pescuitului ilegal.

În perioada 9 – 15 octombrie,  polițiștii au efectuat verificări și controale la societăți cu profil piscicol din zona Rezervației Biosferei Deltei Dunării. De asemenea, oamenii legii au verificat 51 de ambarcațiuni și 75 de autovehicule și au constatat 20 de infracțiuni la Ordonanța de Urgență nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura. Controalele s-au finalizat cu constatarea a 20 de infracțiuni, pentru acestea fiind cercetate 10 persoane, dintre care 6 au fost prinse în flagrant, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 23/2008.

Au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 23.000 de lei, la Ordonanța de Urgență nr. 23/2008 și la Legea nr. 82/1993, privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 5035 kg de pește, de diferite specii, 39 setci din plasă monofilament, precum și 13 setci cu fir textil. Valoare totală a bunurilor confiscate este de 33.800 de lei.

În data de 15 octombrie,  polițiștii Postului de Poliție Turcoaia au depistat în flagrant pe malul brațului Măcin, un bărbat de 34 de ani, din comunua Turcoaia, care pescuia cu o setcă monofilament, fără să dețină autorizație sau licență pentru pescuit. În urma controlului, polițiștii au identificat cantitatea de aproximativ 5 kg de pește. În aceiași zi, în zona brațului Măcin, între comunele Turcoaia și Peceneaga, polițiștii Postului de Poliție Turcoaia și Postului de Poliție Greci au depistat în flagrant doi bărbați cu vârstele de 41 și 65 de ani, ambii din Tulcea, care pescuiau comercial dintr-o barcă cu patru plase monofilament, fără a fi autorizați și fără a deține licență de pescuit comercial.

Ambarcațiunea a fost ridicată în vederea confiscării și lăsată în custodie proprietarului până la finalizarea cercetărilor, iar uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.

La aceste acțiuni au participat reprezentanți ai Administrației Rezervației Biosferei Deltei Dunării Tulcea, Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură Tulcea, precum și comisari de mediu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*