Jandarmii tulceni asigură ordinea publică cu ocazia sărbătorilor pascale

Jandarm pregătit de intervenție. FOTO Jandarmeria Tulcea

În acest an, în contextul actual al stării de urgenţă, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea vor asigura măsurile de ordine publică pe toată durata distribuirii Paştilor şi a Sfintei Lumini din municipiul şi judeţul Tulcea, precum şi respectarea reglementărilor prevăzute în ordonanţele militare privind eliminarea riscului de răspândire a noului coronavirus.

În zilele de vineri, 17 aprilie şi sâmbătă, 18 aprilie, în intervalul orar 08.00-17.00 şi în prima zi de Paşti, între orele 06.00-12.00, personalul clerical şi voluntarii din parohie echipaţi cu mască, mănuşi şi având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braţ precum şi un ecuson cu date de identificare, ştampilat de parohie, vor distribui, la solicitarea credincioşilor, pâinea binecuvântată sfinţită în Joia Mare, 16 aprilie. Sâmbătă, 18 aprilie, începând cu ora 20.00, Lumina Sfântă se va distribui în parohii de către personalul clerical şi voluntari.

Pentru a preveni apariţia unor situaţii în care sunt constatate încălcări ale prevederilor Ordonanţelor Militare, jandarmii tulceni solicită cetăţenilor să respecte indicaţiile autorităţilor referitoare la primirea Paştilor şi a Sfintei Lumini din pragul casei ori de la fereastră, fără a ieşi în stradă şi de asemenea, să rămână la domiciliu, să evite pe cât posibil deplasările şi să trateze cu maximă responsabilitate măsurile stabilite pentru siguranţa tuturor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*