În județul Tulcea nu se mai susțin examene pentru permisul de conducere, iar pașapoartele se eliberează strict pentru situații urgente

Prefectura Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Cadrul Instituției Prefectului Județului Tulcea vă informează că, începând cu data de 17.03.2020, se suspendă activitatea de examinare pentru obținerea permisului de conducere, proba teoretică și proba practică, la nivel național, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației actuale.

Persoanele programate în această perioadă vor fi reprogramate ulterior, cu informarea acestora în timp util, de către serviciul public comunitare, prin site-ul www.drpciv.ro, site-ul Instituției Prefectului jud. Tulcea și cu sprijinul mass-mediei centrale și locale.

Detalii suplimentare vor fi comunicate la finalizarea perioadei de suspendare și/sau de încetare a situației de urgență, la nivel național.
De asemenea, pentru respectarea măsurilor privind evitarea aglomerarii la ghisee și dezinfectarea zonelor/spațiilor destinate publicului, programul de lucru cu publicul se va prelungi la toate serviciile publice comunitare teritoriale până la orele 19.00.

Vă rugăm respectați comunicările anterioare privind accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare și indicațiile oferite de personalul acestora.

Pentru informaţii suplimentare se poate suna la următoarele numere de telefon, între orele 1500 – 1800:

  • Permise de conducere şi examinări: 0240/513712
  • Înmatriculări: 0240/517051

Persoanele care se prezintă pentru depunerea și eliberarea documentelor la Biroul Apostilă vor avea acces într-un loc special amenajat, cât mai izolat și cât mai aproape de intrarea în instituție. Persoana care va desfășura activitatea de primire și eliberare a documentelor va fi echipată corespunzător, cu echipament de protecție. Igienizarea spatiilor destinate activității de relații cu publicul va fi realizată din două în două ore cu personalul propriu.

Activitatea de preluare a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare (pentru persoanele care solicită acest document de călătorie în baza dispozițiilor ar 17 1 alin 1 lit a din Legea 248 din 2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, cu modificările și completările ulterioare) se va realiza numai pentru persoanele care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua în cel mult 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor online.

Transmiterea pașaportului simplu electronic, de la sediul unui Serviciu Public Comunitar de Pașapoarte sau sediul unei misiuni diplomatice sau oficiu consular, la adresa de domiciliu sau reședință din țară a titularului ori a persoanei care a formulat cererea prin serviciul de curierat se va face exclusiv în baza unei solicitări adresate prin email sau poștă de către titular respectiv persoana care a formulat cererea părintele sau reprezentanții legali in cazul minorilor cu vârsta sub 14 ani.

Primirea cererilor privind exercitarea drepturilor la libera circulație în străinătate istoric pașapoarte sau scutire taxe vamale precum și furnizarea datelor din Registrul Național de Evidență a Pașapoartelor Simple și eliberarea adeverințelor, comunicărilor corespunzătoare se va efectua exclusiv prin corespondență poștală sau electronică și numai persoanelor care prezintă documente care justifică urgentă solicitării.
Situaţia COVID 19 la nivelul judeţului Tulcea – 17.03.2020

La nivelul județului Tulcea, la data de 16.03.2020, în spațiile de carantină instituționalizată sunt cazate 22 de persoane, numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu 131, cazuri confirmate 0. În ultimele 24 de ore au ieșit din autoizolare 3 de persoane. Privind starea de sănătate a persoanelor aflate în carantină putem declara că nu sunt probleme deosebite.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, acțiuni efectuate de reprezentanții D.S.P., I.P.J și I.J.J, până în prezent s-au efectuat în total 594 controale din care 69 în data de 16 martie 2020. În urma efectuării acestor controale a reieșit faptul că toate persoanele controlate au respectat condițiile impuse de lege.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*