Activitățile de Ziua Marinei de la Tulcea sunt dedicate navei-școală „Mircea”, „Ambasador onorific în serviciul României”

Ziua Marinei, la Tulcea. FOTO CJ Tulcea
Ziua Marinei, la Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Cea de-a 117-a ediție a Festivalului Mării, organizată de Statul Major al Forțelor Navale, cu prilejul aniversării Zilei Marinei Române, are loc în perioada 7-15 august, în șase orașe din țară. Sărbătorită pentru prima dată în 15 august 1902, la Constanța, ziua comunității navale românești a cunoscut de-a lungul timpului o dezvoltare semnificativă a evenimentelor dedicate tuturor celor care și-au legat destinul de întinderile albastre ale apelor.

Toate activitățile din acest an, desfășurate în Constanța, Mangalia, Tulcea, Brăila, Galați și București, sunt dedicate navei-școală „Mircea”, „Ambasador onorific în serviciul României”, cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române.

La Tulcea, în data de 10 august, în intervalul orar 9.00-13.00, are loc Ziua Porților Deschise pe faleza centrală a Dunării, activitate la care sunt invitați toți cei care vor să interacționeze cu marinarii militari, să urce la bordul navelor, să cunoască elemente de tehnică și armament, precum și să participe la concursuri și jocuri marinărești. Muzica Militară a Forțelor Navale va susține, de la ora 18.00, un concert pe faleza centrală din municipiu.

Luni, 12 august, în intervalul orar 9.45-12.00, este programată repetiția generală, pe faleza Dunării, iar miercuri, 14 august, marinarii militari vor depune coroane de flori, începând cu ora 10.00, la Cimitirul Eroilor, în memoria eroilor marinari.

Joi, 15 august, orele 09.45-13.00, publicul din municipiul Tulcea va putea urmări Exercițiul Naval Întrunit „Forțele Navale Române 19”, la care vor participa structuri ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, ale Forțelor Aeriene Române, precum și structuri ale Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului de Poliție Județean, Poliția de Frontieră, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și ale Serviciului Român de Informații. Demonstrațiile militare vor fi încheiate cu o paradă navală și cu tradiționalele jocuri și concursuri marinărești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*