Câinii de serviciu ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea s-au antrenat pentru executarea cu succes a misiunilor

Câinii de serviciu ai IJJ Tulcea s-au antrenat pentru executarea cu succes a misiunilor

Câinii de serviciu ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea au participat miercuri, 10 iunie, la exerciții de pregătire ce au avut drept scop perfecționarea deprinderilor practice dobândite de către câini precum și aprofundarea cunoștințelor specifice necesare desfășurării în bune condiții a misiunilor.

Pregătirea câinilor a constat în exerciții de dresaj și exerciții de specializare pe diferite categorii, printre care: intervenție și detectare explozibili. Patrupezii specializați în misiuni de intervenție au exersat mai multe exerciții, printre care chemarea la conductor, trecerea peste obstacole, apărarea conductorului, prinderea, percheziția paza unei persoane, scotocirea unui teren și paza locului de producere a unei infracțiuni.

Câinii specializați în misiuni de detectare explozibili au exersat pe lângă exercițiile amintite mai sus și activitatea de căutare de explozibil în autovehicule, colete și căutarea de obiecte ascunse în teren ocupat.

De asemenea, câinii aflați în perioada de predresaj au participat la exerciții specifice vârstei, respectiv: atașamentul față de conductor și aportul.

Activitatea de exerciții din dresajul de disciplinizare și specializarea câinilor de serviciu s-au executat în comun cu cuplurile chinotehnice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*