FOTO VIDEO Consiliul Județean Tulcea modernizează un drum de aproape 50 de kilometri. Dumitru Mergeani:”Proiectul este în valoare de 27 de milioane de euro”

Consiliul Județean Tulcea a mai bifat o realizare. FOTO CJ Tulcea

Infrastructura rutieră reprezintă un punct important care se află în atenția Consiliului Județean Tulcea. În acest sens, marți, 18 iunie, vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani, și secretarul de stat Sirma Caraman, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice au semnat  nou proiect important ce vizează  modernizarea infrastructurii de transport regional pe o distanță de 46,3 kilometrii. Zona ce urmează a fi reabilitată și asfaltată se află pe traseul: Traian – Peceneaga – Ostrov – Dăeni – Făgărașu Nou.

”Este un proiect important pentru județul Tulcea pentru că acoperă o zonă defavorizată, un drum județean care nu a mai fost modernizat de mult. Am reușit să obținem o finanțare europeană pe strategia Uniunii Europene pe Dunăre (SUERD), un proiect în valoare de 27 de milioane de euro pentru un drum județean de 46,3 kilometri. Încercăm astfel să reîntregim salva de drumuri județene modernizate. De asemenea, avem alte finanțări pe zona ITI, aceasta este pe zona non-ITI și avem și alte drumuri județene pe PNDL. Iată că încercăm să găsim, peste tot căutăm, surse de finanțare astfel încât drumurile județene din Tulcea să fie lăudate cum au fost și până acum”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani

Nicu Mihai, managerul de proiect a precizat că pe distanța de aproximativ 46 de kilmetri, 6 poduri vor fi modernizate, vor fi montate și 5 stații de autobuz, iar la Traian vor fi amenajate piste de biciclete, pe o distanță de 1,3 kilometri. De asemenea, vor fi făcute parcări noi, iar șoseaua va fi semnalizată și marcată corespunzător pentru siguranța participanților la trafic și a pietonilor. Totodată, anumite porțiuni vor fi supraînălțate, în zona Peceneaga, împotriva inundațiilor.

”Calea de rulare va fi formată din două straturi. De asemenea, o chestie mai deosebită e faptul că între kilometrul 21 și 22 drumul se va înălța, în zona de baltă. Linia roșie a drumului se va înălța, în medie, cu 35 de centimetri. Se supraînalță pentru că acolo tot timpul sunt probleme. Când cresc apele, se inundă sau afectează drumul din această zonă”, a declarat Nicu Mihai, director executiv – Direcția investiții, Fonduri externe și Managementul proiectelor – Consiliul Județean Tulcea. 

Această investiție se află pe axa prioritară 6 și este finanțată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, iar valoarea ei este de 27 de miloane de euro.

”Felicit Consiliul Județean Tulcea pentru ceea ce a făcut, este un proiect care este pe axa prioritară competitivă ceea ce înseamnă că echipa din Consiliul Județean este pregătită și scrie proiecte de calitate și a câștigat punctajul respectiv. Astfel astăzi am semnat acest contract de 27 de milioane de euro foarte important, care este apelul 6.1 dedicat strategiei regiunilor europene care dezvoltă regiunile reverane Dunării. Le urez succes în implementarea acestui proiect. Infrastructura este foarte importantă pentru dezvoltarea județelor și pentru dezvoltarea regiunilor”, spune Sirma Caraman, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Executivul Consiliului Județean reușește să atragă și să acceseze diferite scheme de finanțare. În derulare sunt investiții și la alte drumuri județene, unele fiind în stadiul de contractare.

”Așa cum spunea domnul președinte Horia Teodorescu în 2016, la reînnoirea mandatului, dorim să aducem cât mai multe investiții în Tulcea și pentru acest lucru a fost realizat Instrumentul Teritorial de Investiții, dar trebuie găsite și alte surse de finanțare, cum este această Strategie a Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării“, a mai spus vicepreședintele Dumitru Mergeani.

După efectuarea procedurilor, drumul județean va intra în execuție în luna februarie a anului viitor. Reprezentanții Consiliul Județean Tulcea estimează că din februarie, în cel mult doi ani lucrările vor fi finalizate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*