FOTO VIDEO Primăria comunei Jurilovca reia tradiția organizării Serbării Borșului Pescăresc

Serbarea Borșului de Pește revine în miniportul din Jurilovca. FOTO Paul Alexe

Unul dintre cele mai așteptate evenimente publice din Delta Dunării revine, în acest an, după doi ani de absență cauzată de situația pandemică. În ultimul week-end din luna august, zeci de mii de turiști sunt așteptați în comuna tulceană Jurilovca, pentru o nouă ediție a Serbării Borșului Pescăresc.

„Veștile sunt bune! Serbarea Borșului Pescăresc se va ține în acest an, după doi ani de pauză, în perioada 27-28 august. Foarte multă lume întreba dacă se mai ține sau nu în port, bineînțeles tot în portul Jurilovca, este foarte clar, acest eveniment va fi așa cum a fost de fiecare dată, în aceiași locație”, a declarat pentru TLnews primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.  

Evident, principala atracție a acestei sărbători deltaice tradiționale este chiar… borșul de pește! În acest an, organizatorii își propun să depășească recordul din 2019, de la ultima ediție, când au fost preparate 30.000 de porții de borș de pește.

„Nu putem discuta despre Serbarea Borșului de Pește fără… borș de pește! Suntem pregătiți, la fel cum am fost ultima dată, în 2019, când în cele două zile am făcut peste 30 de mii de porții de borș de pește. În acest an ne gândim undeva la 40 de mii de porții, care vor fi servite către toți participanții pe parcursul celor două zile de eveniment”, a spus primarul din Jurilovca.

Evenimentul organizat de Primăria comunei Jurilovca va beneficia și de prezența unor nume cunoscute din show-business-ului românesc, capul de afiș fiind Delia.

„Ca și evenimente artistice, avem deja contracte încheiate cu artiști cunoscuți, precum Delia, Marcel Pavel, Elena Gheorghe și, bineînțeles, pregătim și alte surprize!”, a dezvăluit primarul Eugen Ion.  

Așadar, dacă încă nu v-ați făcut planuri pentru ultimul week-end al verii, 27-28 august, Jurilovca și a sa Serbare a Borșului de Pește trebuie să fie destinația aleasă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*