FOTO Incendiu de vegetație uscată, răspândit pe o suprafață de 300 de hectare, în zona localității Pătlăgeanca

Pompierii au intervenit în zona greu accesibilă unde se manifesta incendiul de vegetație uscată. FOTO ISU Delta Tulcea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “DELTA” Tulcea a fost solicitat să intervină în zona localității Pătlăgeanca pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifestă la vegetație uscată, vegetație palustră și doborâturi. Sunt mai multe focare dispersate pe o suprafață de aproximativ 300 de hectare.

Din cauza zonei greu accesibile (mlaștină secată) și a vegetației dense, intervenția este îngreunată. În zonă nu se poate interveni cu autospecialele de stingere, salvatorii fiind nevoiți să se deplaseze circa 2 km pe jos până în zona focarelor. La fața locului intervin 20 de pompieri, sub comanda Comandantului Detașamentului Tulcea, Mr. Pampu Ștefan.

În sprijin acționează și personal din cadrul A.R.B.D.D. și Ocolul Silvic Tulcea. În vederea menținerii capacității de răspuns, au fost suplimentate forțele de intervenție din turele libere.

UPDATE, ora 20.33

Incendiul a fost localizat, mai există focare dispersate în zona arsă, motiv pentru care pompierii vor interveni până la lichidarea acestuia. Nu mai există pericol de propagare la alte obiective. Prin intervenția salvatorilor, incendiul a fost limitat, nu s-a propagat la zona împădurită.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*