FOTO Concursul de soluții privind reamenajarea falezei din Tulcea și-a stabilit câștigătorii

Concursul de soluții privind reamenajarea falezei și-a stabilit câștigătorii. FOTO CJ Tulcea
Concursul de soluții privind reamenajarea falezei și-a stabilit câștigătorii. FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, alături de vicepreședintele Dumitru Mergeani și de viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca, a prezentat, la mijlocul acestei săptămâni, cele trei proiecte premiate în cadrul concursului de soluții „Reamenajare zona Faleza Dunării“.

Astfel, juriul format din președintele Horia Teodorescu și membrii arhitectul șef al județului, Cristian Ionescu Preotu, directorul executiv al Direcției de Investiții, Nicu Mihai, directorul general AZL Sulina, Dragoș Ioniță, respectiv arhitecții Dan Ervin Ivanov, Alexandru Bălan (reprezentant al Ordinului Arhitecților din România), Mirela Didă (reprezentant Registrul Urbaniștilor din România), conf. dr. Cristina Enache (Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu) și dr. Dragoș Buhociu (Asociația Profesională a Urbaniștilor din România) a stabilit câștigătorii, după cum urmează:

  • Locul I – SC Optim Proiect SRL Tulcea – autor principal: arh. Cosmin Vizireanu, arh. Florin Micu, specialist comunicare Mugur Pătrașcu
  • Locul II – Asocierea SC Arhidesk Vision SRL – SC Arhidream SRL Galați – autor principal: arh. Adi Florian Tudorancea
  • Locul III – SC Tera Design Studio SRL București – autor principal: arh. urb. Andrada Eftime, urb. peisag. Tamara Roseti.

„După cum spuneam în urmă cu câteva luni, Faleza din Tulcea are nevoie și de propuneri cu privire la modul în care va arăta la finalul execuției lucrărilor, respectiv partea de peisagistică, mobilier urban, partea de finețe a falezei noastre. Am desfășurat acest concurs de soluții, astfel încât la final, așa cum ne dorim cu toții, faleza din Tulcea să fie dacă nu cea mai frumoasă, una dintre cele mai frumoase faleze din țară. Din punctul meu de vedere, toate investițiile care se derulează, începând cu consolidarea portului, urmate de aceste propuneri de soluții, vor reuși să îmbunătățească această zonă a municipiului din punct de vedere vizual și nu numai.

Timp de aproape 30 de ani, faleza a fost în administrarea APDM Galați, dar în urma demersurilor care au durat aproape 8 ani, am reușit să transferăm această faleză în patrimoniul județean. Am reușit obținerea unei finanțări prin fonduri europene, pentru că altfel aceste sume nu se găseau în decursul câtorva zeci de ani.

Concursul de soluții a fost, spre bucuria noastră, o reușită pentru că au fost șapte ofertanți cu prezentări foarte bune, pentru care merită toate felicitările. Au fost firme participante atât din județul Tulcea, cât și din București, Galați și din alte zone ale țării, fapt care a dus la propuneri de idei destul de diverse și interesante.

Eu sunt foarte mulțumit de ce s-a întâmplat, s-au depășit așteptările privind propunerile de soluții, au fost punctaje foarte apropiate dar am luat în considerare punctul de vedere al celor din domeniu, care au competența de a aprecia calitatea lucrărilor.

Propunerea de soluții va face obiectul unui studiu de fezabilitate și al unui proiect tehnic, cu o finanțare care va fi asigurată fie din bugetul județean, fie din fonduri europene. A fost necesară propunerea de soluții în paralel cu proiectul mare, de reabilitare a falezei, pentru că sunt lucrări conexe, lucrări care trebuie inserate în interiorul proiectului de consolidare a falezei. Vom merge în paralel și cu studiul de fezabilitate, și cu proiectul tehnic, astfel încât să nu facem intervenții ulterioare asupra lucrării, pentru că o lucrare finalizată pe fonduri europene nu mai poate fi modificată timp de cinci ani, în perioada de post implementare.

Vom derula aceste proceduri privind studiul de fezabilitate și proiectul tehnic cât mai rapid și pot să garantez că ceea ce s-a întâmplat astăzi aici va fi pus în practică. Eu sunt foarte determinat și cred că toți tulcenii își doresc ca investiția să fie dusă la bun sfârșit. Am făcut acest concurs de soluții tocmai pentru a ne apropia cât mai mult de sufletul tulceanului și pentru a da falezei valența pe care o merită ca poartă de intrare în deltă și ca zonă de referință a municipiului și județului“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*