A fost lansat website-ul biografic ivanpatzaichin.ro, chiar de ziua de naștere a marelui campion

A fost lansat website-ul biografic ivanpatzaichin.ro. FOTO cu rol ilustrativ

Sâmbătă, 26 noiembrie, chiar de ziua de naștere a lui Ivan Patzaichin, asociația ce îi poartă numele a lansat site-ul ivanpatzaichin.ro, care include cele mai importante repere ale vieții sale de sportiv, antrenor și antreprenor social.

Website-ul conține detalii și imagini ale palmaresului său impresionant: de patru ori campion olimpic, de opt ori campion mondial, o dată campion european – un total de 30 de medalii obținute la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și la singura ediție de Campionat European la care a participat. La aceste titluri se adaugă cele de campion național și balcanic, precum și nenumăratele Regate câștigate.

În perioada în care a fost antrenor, 1985 -2009, a adus țării, împreună cu elevii săi, peste 150 de medalii.

Pentru a completa cu imagini aceste secțiuni ale website-ului, realizatorii fac apel și la instituțiile media, la alte publicații cu arhive, la colecționari, biblioteci, edituri, cluburi sau federații sportive și alte entități care dețin mărturii foto/ video ale parcursului profesional al lui Ivan Patzaichin, să fie contactați la office@rowmania.ro, pentru le putea include în website.

„Începând cu 2010, Ivan Patzaichin și-a pus la pus la dispoziție reputația și și-a dedicat energia unor proiecte care pun în valoare Delta Dunării, Tulcea, patrimoniul hidrografic și cultural românesc, care încurajează viața sănătoasă, în natură, și unor proiecte educaționale, menite să ajute copiii din Deltă să aibă perspective de viață cât mai luminoase. În 2021, când a plecat dintre noi, avea în lucru încă multe proiecte, pe care ne străduim să le ducem mai departe. Și-ar fi dorit să vadă începute, la Tulcea, lucrările la un canal olimpic pentru competiții de anvergură; ceva ce încă României îi lipsește”, au transmis reprezentanții asociației Ivan Patzaichin-Mila 23.

Pe lângă proiectele de dezvoltare durabilă și protecție a apelor gândite cu Ivan, pe care asociația le derulează, aceasta a demarat parteneriate cu instituții responsabile (Primăria Municipiului Tulcea, Consiliul Județean Tulcea) pentru a pune în operă două mari proiecte de infrastructură, ce vor fi inaugurate în 2023, în onoarea sa. Acestea sunt: Memorialul „Ivan Patzaichin” – pe Faleza Ivan Patzaichin din Tulcea, și Muzeul Ivan Patzaichin – un centru multicultural și de inovație comunitară la Mila 23.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*