FOTO Coliziune între două nave maritime pe canalul Sulina: vasele au fost reținute în portul Sulina

Coliziune între două nave maritime pe canalul Sulina. FOTO ANR

Două nave maritime, una sub pavilion Republica Moldova, încărcată cu cărbune și cealaltă sub pavilion Barbados, încărcată cu laminate, ce navigau din direcții opuse, au intrat în coliziune duminică, 03 aprilie, pe canalul Sulina, în urma incidentului nefiind semnalate probleme deosebite la cele două vase.

Potrivit Autorității Navale Române, cele două nave au suferit avarii deasupra liniei de plutire, la suprastructură, dar fără gaură de apă, și nu s-au înregistrat victime și nici nu s-a produs poluare. Totodată, mici șenalul navigabil nu a fost blocat.

„Avariile produse nu au afectat capacitatea de manevră, cele două nave deplasându-se din zona accidentului fără a mai fi nevoie de intervenția remorcherelor”, a transmis ANR în cursul zilei de luni, 4 aprilie.

Cele două nave au fost reținute în portul Sulina pentru inspecție Port State Control, cercetări pentru stabilirea cauzelor și responsabilităților privind producerea evenimentului, precum și pentru inspecțiile de rigoare în vederea reconfirmării clasei.

Cercetările în cauză sunt efectuate de Căpitănia Portului Sulina cu sprijinul Căpităniei Zonale Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*