Farul Vechi de la Sulina intră în reabilitare. Consiliul Județean Tulcea a alocat 7,1 milioane lei pentru punerea în valoare a construcției

Farul Vechi de la Sulina. FOTO ICEM Tulcea
Farul Vechi de la Sulina. FOTO ICEM Tulcea

În mai puțin de o lună ar putea fi aleasă firma care va reabilita Farul Vechi de la Sulina. Consiliul Județean Tulcea pune la bătaie o sumă considerabilă pentru această operațiune – peste 7,1 milioane de lei au fost deja alocați pentru partea de proiectare, asistență tehnică și execuția lucrărilor.

Scopul final al acestui proiect este ca Farul Vechi să fie pus în valoare prin reabilitare, restaurare și conservare.

Firma care câștigă această licitație trebuie să și termine lucrările în termen de 2 ani. Însă nu oricine poate să se înscrie. Valoarea monumentelor sau clădirilor istorice restaurate de câștigător în ultimii 5 ani trebuie să fie de peste 6,85 milioane lei.

Farul vechi de la Sulina este închis în această perioadă. Construcția datează din secolul XIX-lea. În urmă cu 15 ani el a devenit muzeu și în prezent găzduiește docuumente și fotografii care relevă istoria Sulinei. Atunci când este deschis, farul poate fi vizitat de marți până duminică, între orele 8 și 16.00

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*