Patru minori din Tulcea, care au săvârșit 25 furturi și 5 tâlhării, au fost prinși de polițiști. Prejudiciul depășește 40.000 lei și nu a fost recuperat integral

Suspect cu cătușe. FOTO Keith Allison

Urmare a cercetărilor efectuate în cazul săvârșirii a 25 de infracțiuni de furt și 5 infracțiuni de tâlhărie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au identificat 4 minori, cu vârste cuprinse între 14 – 15 ani, toți din municipiul Tulcea, bănuiți de comiterea faptelor.

Astfel, minorii în cauză, de la începutul anului 2019 și până în prezent, ar fi sustras mai multe bunuri din locuințele aflate la parterul blocurilor și societăți comerciale situate pe raza municipiului Tulcea, și ar fi deposedat, prin violență, mai multe persoane de diferite bunuri ( bani, bijuterii, telefoane mobile).

Valoarea totală a prejudiciului este de aproximativ 40.000 de lei, din care 40% a fost recuperat și predat persoanelor vătămate.
Pe numele minorilor a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și furt calificat. La data de 22 iulie 2019, minorii au fost reținuți, în baza unei ordonanțe de reținere, pentru o perioadă de 24 de ore, iar la data de 23 iulie a.c., Judecătoria Tulcea a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile pentru cei patru minori.

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de tâlhărie, polițiștii vă recomandă:

  • Evitați etalarea bijuteriilor și a telefoanelor de ultimă generație pe stradă, în special când sunteți singuri, la ore târzii, în locuri izolate!
  • Dacă observați că sunteți urmărit/ă de unul sau mai mulți indivizi, deplasați-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului inițial; anunțați prietenii sau familia cu privire la această suspiciune, cereți sprijinul unui polițist sau apelați numărul de urgență 112 dacă sunteți agresat!
  • Este bine să nu vă deplasați singuri, prin zone neiluminate și puțin circulate după lăsarea întunericului!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*