Programul Rabla Local 2023 oferă posibilitatea tulcenilor de a casa mașini mai vechi de 15 ani

Programul Rabla Local 2023 oferă posibilitatea tulcenilor de a casa mașini mai vechi de 15 ani. FOTO: Primăria Tulcea

Luni, 31 iulie, în municipiul Tulcea, au debutat înscrierile pentru noul program Rabla Local 2023, inițiat de administrația locală în parteneriat cu Ministerul Mediului. Acest program reprezintă o oportunitate valoroasă pentru tulceni de a renunța la mașinile vechi, oferindu-le posibilitatea de a le casă, fără a fi nevoiți să achiziționeze o mașină nouă.

Potrivit condițiilor programului, tulcenii care dețin autoturisme cu o vechime de peste 15 ani pot beneficia de o sumă de 3.000 de lei în schimbul casării acestora. Oferind astfel o modalitate ecologică de a înlocui vehiculele vechi și poluante, această inițiativă își propune să contribuie la îmbunătățirea calității mediului înconjurător.

Un aspect important al acestui program este angajamentul pe care beneficiarul stimulentului de casare trebuie să-l respecte. Astfel, cei care aleg să participe la program se obligă să nu achiziționeze un autoturism cu normă de poluare Euro 5 și/ sau inferioară în următorii trei ani de la primirea stimulentului.

Finanțarea programului Rabla Local 2023 va fi asigurată în proporție de 80 la sută de către Ministerul Mediului, prin intermediul Fondului de Mediu, iar restul de 20 la sută va fi suportat din bugetul local al municipiului.

Pentru a verifica eligibilitatea și pentru a se înscrie în program, tulcenii sunt invitați să consulte criteriile de eligibilitate disponibile pe site-ul Primăriei Municipiului Tulcea (https://www.primariatulcea.ro/anunt-public-programul…/). Înscrierile vor fi gestionate pe platforma online a Administrației Fondului pentru Mediu, la adresa https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*